Datorită lui Omicron, primarul Londrei aplică starea de alertă, care este o procedură specială

Jmhhc2g9M2Y4NWM0ODEzZjkyNDVjMzRhYzgzMjFmYWVjMWNmNDg.thumb_.jpg

Potrivit Agence France-Presse, primarul Londrei Sadiq Khan a declarat sâmbătă că este „extrem de îngrijorat” de răspândirea variantei de coronavirus Omicron care domină în prezent capitala britanică și a inițiat o procedură de alertă care implică coordonarea răspunsurilor serviciului public.

“Creşterea numărului de cazuri cu varianta Omicron în capitala noastră este extrem de îngrijorătoare”, a transmis primarul laburist într-un comunicat, anunţând că declanşează pentru a doua oară de la începutul pandemiei procedura privind apariţia unui “incident major”.

Procedura a mai fost declanşată la 8 ianuarie 2021, atunci când spitalele londoneze riscau să ajungă suprapopulate, informează Agerpres.

“Varianta Omicron a devenit rapid dominantă. Numărul de cazuri creşte rapid, iar numărul de pacienţi din spitalele noastre a început din nou să crească”, a adăugat Sadiq Khan, făcând apel la toţi londonezii să se vaccineze.

Potrivit autorităților londoneze, orașul a înregistrat 65.525 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 7 zile, dintre care 26.418 au fost doar în ultimele 24 de ore.

Multe servicii publice, cum ar fi spitalele, pompierii și poliția, se confruntă cu o lipsă de personal din cauza absenței de la locul de muncă din cauza virusului.

Agenția britanică de sănătate și siguranță a anunțat sâmbătă că a găsit peste 10.000 de cazuri noi confirmate folosind varianta Omicron, ducând totalul la aproape 25.000.

Vineri, au fost înregistrate peste 93.000 de cazuri de COVID-19, doborând un nou record pentru a treia zi consecutiv.

Potrivit mai multor rapoarte din presa britanică, guvernul ia în considerare interzicerea adunărilor în interior la două săptămâni după Crăciun pentru a reduce valul de poluare.

Regatul Unit este una dintre țările cele mai grav afectate de epidemie, cu un număr total de morți de peste 147.000.

  Peru se confruntă cu primul său Covid, varianta Omicron

Sursa: Stiri pe Surse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *