De ce boală suferă Mircea Badea?

SocialNews

Foarte puțină lume cunoaște faptul că renumitul prezentator TV Mircea Badea a trecut prin situații critice de multe ori. După cum a declarat, a mers la foarte mulți medici până când a reușit să descopere boala de care suferă.

Este vorba despre boala celiacă! Acesta a fost verdictul unui medic care a reușit să diagnosticheze suferința celebrului prezentator TV. Aceasta constă în intoleranță autoimună la gluten.
Marea majoritate a produselor alimentare conțin gluten. Acest lucru înseamnă că nu este un regim ușor de ținut. Tratamentul medicamentos pentru vindecare, în această situație, nu există. Este adevarat că se poate trăi cu ea și se poate avea și o viață normală atâta timp cât persoana respectivă nu consumă gluten.
mircea badea
„Domnul Mencinicopschi a scris o carte despre boala celiacă. E o boală nasoală. O boală destul de rară, dar nu atât de rară după cum ai putea crede după denumirea exotică. Se depistează rar. Constați că se întâmplă lucruri cu tine, dar nu știi de ce. Eu am boala celiacă. Stați liniștiți, nu se ia. Știți cine mai are boala celiacă? Novak Djokovic, numărul 1 mondial în tenis”, a spus Mircea Badea.
mircea badea carmen bruma
 “Mircea și-a descoperit o intoleranță la gluten. A trebuit să căutam alimente în care să nu existe gluten. Cei care au o astfel de problemă ar trebui să recurgă la alimente simple, naturale. Nu mănânci cremă de brânză, mănânci brânză telemea, nu mănânci un pui cu sos sau o salată cu sos, ci fără, ca să fii sănătos și să îți menții greutatea”, a mărturisit Carmen Brumă.
Boala celiacă nu este o boală ușoară. Poate da complicații nutriționale extraintestinale, anemie, osteopenie/osteoporoză, dar și riscul de a dezvolta alte boli autoimune, precum și o serie de malignități, cum ar fi limfom, cancer esofagian, cancer intestinal.
Intoleranța autoimună pe care unele persoane o au la gluten afectează în special intestinul subțire, dar și alte organe, și mai poartă denumirea și de enteropatie glutenică. Este o afecțiune cronică destul de des întâlnită, dar foarte greu diagnosticată, ceea ce înseamnă riscuri pentru pacienți.
Glutenul este o proteină pe care o regăsim în cereale precum grâul, secara, orzul, dar și în unele produse alimentare, cum ar fi anumite sosuri, și nu poate fi consumată de cei care au boala celiacă.
Dacă acest lucru se întâmplă, intestinul subțire declanșează o reacție imunologică prin care mucoasa intestinală este distrusă, iar nutrienții necesari organismului nu mai sunt absorbiți așa cum ar trebui. Acest fapt duce nu doar la disconfort, ci și la degradarea stării de sănătate.
La adulți această boală se manifestă sub formă de stare de oboseală accentuată, slăbiciune, anorexie, diaree moderată, steatoree, scăderi în greutate, deficiență de vitamina D și de calciu.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
1 Comment
servere vps gazduire web servere dedicate