decizia a fost întâmpinată cu critici

SocialNews

Google aduce modificări funcției sale de căutare prin eliminarea opțiunii „cache” a paginilor web. Această funcție, cunoscută pentru salvarea unui instantaneu al unei pagini web, nu mai este considerată necesară de către Google.

Scopul linkurilor cache era de a permite utilizatorilor să acceseze paginile web care s-ar putea să nu se încarce corespunzător. Cu toate acestea, Google consideră că viteza și fiabilitatea internetului s-au îmbunătățit foarte mult, ceea ce face ca această funcție să devină depășită.

Funcția de memorare în cache a devenit mai mult decât un simplu instrument de rezervă pentru paginile web. Mulți oameni se bazează pe ea pentru a verifica credibilitatea unui site web, în timp ce managerii SEO o folosesc pentru a identifica erorile de pe paginile lor.

Profesioniștii din domeniul știrilor utilizează adesea memoria cache pentru a vedea dacă un site web a fost actualizat recent cu informații noi. Cu toate acestea, Google a decis să retragă butonul de cache.

În schimb, făcând clic pe meniul cu trei puncte de lângă un rezultat al căutării, se deschide acum un meniu mai mare care oferă informații despre un site web, setări de confidențialitate și o descriere Wikipedia. Din păcate, butonul de cache nu mai este disponibil.

Reacții negative nu au întârziat să apară

Decizia de a elimina funcția de cache a fost întâmpinată cu critici, în special din partea utilizatorilor SEO care o considerau benefică. În replică, Danny Sullivan de la Google a menționat că ar putea lua în considerare adăugarea de linkuri către Internet Archive, acolo unde era butonul de linkuri din cache.

Totuși, acest lucru nu este confirmat și ar putea duce la un transfer semnificativ de trafic către Internet Archive. Dacă sunteți interesat să ștergeți memoria cache pentru un site web în Chrome, puteți găsi instrucțiuni despre cum să faceți acest lucru, scrie incredibilia.ro.

În plus, puteți găsi, de asemenea, sfaturi despre cum să scăpați de memoria cache în Microsoft Edge.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate