Deficit foarte mare de forță de muncă în Marea Britanie!

Laura

Publicația britanică The Guardian, relatează faptul că, angajatorii britanici se confruntă în acest moment cu cel mai mare deficit de forță de muncă de la începutul anilor 1990.
Acesta se datorează în special, efectelor generate de Brexit.

În mod cert, deficitul de forță de muncă va afecta puternic recuperarea economică post-Covid, în contextul în care numărul de muncitori disponibili a scăzut în luna iunie a acestui an cu cel mai rapid nivel din 1997 și până astăzi, evaluează Confederația pentru Angajare și Recrutare din Marea Britanie și firma de contabilitate KPMG.

Firmele de recrutare au probleme foarte mari în găsirea angajaților într-un număr mare de sectoare ale economiei și pierderi în domenii precum transporturi și logistică,
ospitalitate, manufactură și construcții.

Pe lângă dificultăți în recrutarea de bucătari, asistenți de bucătărie, curățători și personal care să se ocupe de depozite, toate înregistrate în ultimele luni, evaluarea indică faptul că există probleme mari și pentru angajatorii care caută personal în sectoare cu remunerații mari, precum finanțe, IT, contabilitate sau inginerie.

Avem nevoie ca firmele și guvernul să acționeze pentru reintegrarea profesională și dezvoltarea profesională a lucrătorilor potențiali, acum mai mult ca niciodată, în contextul în care decalajele de calificare în forța de muncă riscă să încetinească recuperarea economică a Regatului Unit”, a spus Claire Warnes, director pentru
educație, calificare și productivitate la KPMG UK.


Datele oficiale din Marea Britanie, arată că în jur de 1,5 milioane de angajați sunt încă „dezangajați” ( trimiși în concediu fără plată din cauza problemelor economice ale companiei), iar restricțiile încă limitează reîntoarcerea lor completă la lucru.

Lanțurile de aprovizionare se află în situația de a se prăbuși. Guvernul britanic a crescut deja programul șoferilor de tir.

Suntem conștienți de deficitul de șoferi, așa că voi anunța o creștere temporară a orelor de lucru ale șoferilor din 12 iulie, pentru a de flexibilitate companiilor”, a anunțat ministrul transporturilor britanic, Grant Shapps.

Premier Foods, una dintre cele mai mari companii alimentare britanice, a cerut guvernului să folosească armata pentru a distribui produse, săptămâna trecută.

Liderii din industrie au avertizat că Marea Britanie s-ar putea confrunta cu probleme de aprovizionare și rafturi goale în vară, în contextul prăbușirii lanțurilor de aprovizionare. Foarte interesant este faptul că, 60% dintre angajații din industria alimentară sunt din UE.

Deficitul de mână de lucru cu care se confruntă fermierii din sectorul agricol şi procesatorii începe să afecteze în mod real, şi în producţia de carne. British Meat Processors Association susţine că sectorul analizează închiderea unor linii de producţie locale şi cumpărarea de peste hotare.

Companiile au redus deja producţia din cauza lipsei de personal care să se ocupe de procesare şi a şoferilor care să efectueze livrările.

British Poultry Council a anunțat deja ca producţia de carne de pui a scăzut deja cu 10% în ultimele săptămâni. Acest organism a făcut deja un apel către miniştrii de la Londra
să vină în ajutorul industriei, în interiorul căreia 60% din angajaţi sunt cetăţeni din UE, pentru a-i permite să poată să recruteze mai mulţi oameni din afara Marii Britanii.

Guvernul trebuie să facă din producţia alimentară un caz special care să fie tratat ca o problemă de securitate naţională. Pierderea controlului asupra modului în care
ne hrănim ca ţară ar submina producătorii britanici de alimente” susţine Directorul General de la British Poultry Council.

Sursa – www.digi24.ro

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate