Deputatul USR trage in PNL: A devenit un partid minoritar în coaliția de guvernământ. La Iași, Partidul Liberal a cedat Prefectura la PSD

SocialNews

Deputatul USR Monica Berescu susține că liberalii au pierdut poziții cheie în negocierile cu PSD, atât la ​​centru, cât și în teritoriu, invocând prefectura Iași, condusă de un social-democrat susținut de PNL, anunță news.ro.

Monica Berescu a declarat pentru News.ro că PNL a devenit un partid minoritar în coaliția de guvernământ, pierzând poziții importante în urma negocierilor cu PSD.

„Aşa de pricepuţi au fost cei de la PNL în negocierile cu PSD că au ajuns partid minoritar în coaliţia de guvernare. Au pierdut poziţii cheie în administraţia centrală şi locală în faţa PSD. La Iaşi, spre exemplu, Prefectura era condusă de un reprezentant susţinut de liberali, dar în urma negocierilor, instituţia a revenit PSD. PNL s-a dat la o parte, iar Prefectura Iaşi a revenit PSD. Iar social-democraţii nu au stat mult pe gânduri şi au nominalizat un vicepreşedinte al organizaţiei pentru acest post. Frustrarea în PNL Iaşi este uriaşă, dar este abia începutul. PSD face ce ştie mai bine, reuşind într-un timp foarte scurt să fie partidul dominant în coaliţie. Urmează probabil şi alte surprize pe care PSD le pregăteşte fratelui mai mic, PNL”, a afirmat deputatul USR.

Marți seară, PSD Iași l-a nominalizat prefect pe Bogdan Cojocar, fost ministru al comunicațiilor, în prezent vicepreședinte al PSD Iași.

Cojocaru a fost singura propunere la şedinţa Biroului Judeţean şi va fi instalat după ce Guvernul va emite o hotărâre în acest sens.. Partidele de coaliție au încheiat luni seară discuțiile privind împărțirea posturilor prefecților și au convenit că PSD va avea 20, PNL 17 și UDMR 4.

Sursa: Stiri pe Surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate