Diferențe mari de note după contestațiile de la Bacalaureat

SocialNews

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a anunțat astăzi că, în urma celor 56.000 de contestații depuse după examenul de Bacalaureat, 52.874 de note au fost modificate.
Diferențele de notă au fost mai mari de un punct în peste 6.000 de situații, relatează News.ro.


Mai mult decât atât, au existat si situații în care diferențele de note au fost de 3 sau 4 puncte. Ministrul susține că aceste inadvertențe reprezintă consecința „subiectivismului uman„.

Subiectivismul poate fi eliminat prin corectarea digitalizată a lucrărilor pentru examenele naționale, începând cu evaluarea la clasa a doua, a patra, a șasea și clasa a opta, de anul viitor, începând cu o evaluare într-un proces pilot pentru bacalaureat tot de anul viitor. În acest fel se elimină subiectivismul uman și putem avea rezultate mult mai concludente”, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de Mediafax.

Întrebat dacă „subiectivismul” va fi sancționat într-un fel, Cîmpeanu a răspuns: „Am cerut situația pentru Evaluarea Națională. Avem 12 situații în care diferențele sunt inadmisibil de mari între prima corectură și a doua corectură. Vom cere acest lucru și pentru examenul de Bacalaureat. Pot să vă spun că din cele 52.874 de note schimbate, aproape 6.000 au diferențe mai mari de 1 punct. Avem situații și cu peste trei puncte diferență”.

Sursa – www.stiripesurse.ro
Sursa fotografiilor – www.pixabay.ro

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate