Dinastii în Parlamentul României!

Laura

Nu este pentru prima dată când în presă sunt semnalate lucruri grave care se întâmplă în Parlamentul României. Mandatele de senatori și deputați sunt transmise către rudele apropiate, în așa fel încât acestea …. rămân practic în familie!

Este foarte îngrijorător faptul că, cele mai multe cazuri au apărut la parlamentarii minorităților naționale care, în felul acesta, își asigură, practic, posturile la fiecare alegeri.

Fiul a preluat mandatul de deputat al tatălui decedat
Andi Grosaru este reprezentantul comunității italiene în Parlamentul României. A devenit deputat în 2016, după ce tatăl său, Mircea Grosaru a decedat, lăsând postul vacant. Un jurnalist a vrut să afle care este procedura internă a Asociației Italienilor din România privind desemnarea candidatului pentru Camera Deputaților și cum a ajuns, tocmai domnul Andi Grosaru, să fie acel candidat. Nu a fost cu putință!

Un alt exemplu interesant, este acela al unui deputat condamnat pentru conflict de interese. Acesta i-a lăsat mandatul soției lui, până a expirat interdicția și a putut să-și reia locul. În 2014 deputatul din partea comunității poloneze, Longher Ghervazen a fost condamnat pentru conflict de interese după ce fratele și sora sa au fost angajați ilegal la Camera Deputaților.


În urma deciziei instanței, acesta a primit interdicție de a mai candida. În anul 2016 a pus-o pe listă tocmai pe soția sa. În anul 2020 și-a luat înapoi mandatul de la soția sa!

Longher Ghervazen: „He, asta e, mulțumesc„.

Deputatul Dumitrița Gliga, fiica fostului deputat PSD de Mureș Vasile Gliga.
Fostul deputat PSD de Mureș, Vasile Gliga, în trecut și-a angajat soția la cabinetul parlamentar și a fost condamnat pentru conflict de interese.


Anul trecut, social-democratul nu a mai putut candida nici la președinția Consiliului Județean Mureș, nici la Camera Deputaților. Însă, acesta a găsit foarte repede un înlocuitor pentru a păstra mandatul de deputat în familie – fiica sa!

 

Gheorghe Firtzak a fost deputat al minorităților naționale vreme de 16 ani. Apoi a fost condamnat pentru confllict de interese și a primit interdicția de a mai candida,
după ce și-a angajat fiul la cabinetul parlamentar. Mandatul de deputat a rămas însă în familie, fiul fiind cel care a candidat în locul tatălui.

Iulius Firtzak, deputat minorități: „Tatăl meu împlinise vârsta de pensionare, puterea nu mai era la fel de mare, în organizație se cristalizase deja dorința de a veni
cu sânge proaspăt, oamenii au fost de acord ca eu să fiu, și au votat în adunarea generala a Uniunii ca eu să fiu candidat, deci lucrurile au curs…” a declarat acesta.


Antal Istvan Lorant este fiul fostului deputat UDMR Antal Istvan care în anul 2016 nu a mai candidat. Fiul a intrat prima dată în Parlament în 2018 după decesul
senatorului Verestoy Attila. În anul 2020 a câștigat un nou mandat. Fiul fostului deputat susține, totuși, că nu are nicio legătură cariera sa politică cu cea a tatălui.

Sursa – www.digi24.ro
Sursa fotografiilor – www.roman24.ro

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate