Dincolo de cortină! Liderii USR și-au apărat judecătorii: „Vom informa Comisia Europeană despre aceste greșeli grave”

SocialNews

„Au reușit să dea o lovitură dură magistraților care susțin reforma sistemului judiciar! Este grav și periculos ce se întâmplă la CSM.

Inspecția Judiciară condusă de judecătorul Netejoru, plasat politic de PSD la conducerea acestei structuri tot mai nocive, a propus excluderea judecătorului Cristi Dănileț din magistratură. Pretextul? Postări pe TikTok care țin de viața privată a magistratului. Propunerea a fost adoptată de Secția pentru judecători a CSM la limită de voturi. Fără votul președintelui CSM, Bogdan Mateescu, acest linșaj judiciar nu ar fi avut succes.

Nu este singura sancțiune aberantă luată la propunerea Inspecției Judiciare de către CSM, au fost date și altele controversate, care au căutat nod în papură magistraților reformiști. Alte cercetări sunt pe rol.

Este o adevărată acțiune de răzbunare și epurare prin înlăturarea sau reducerea la tăcere a magistraților care, ne amintim bine, în plin asalt legislativ împotriva justiției au îndrăznit să ia atitudine, să comenteze, să spună adevărul și să sesizeze instanțele europene.

Președintele CSM, judecătorul Bogdan Mateescu, încă în funcție doar pentru că au fost separate în acest an alegerile pentru noua conducere de prezentarea raportului de activitate al actualei conduceri, are de dat explicații pentru atacul tot mai intens împotriva magistratilor.

Ceea ce se întâmplă la Inspecția Judiciară și la Secția pentru judecători a CSM este, totodată, și rodul semnalelor politice transmise pas cu pas către sistemul judiciar: menținerea SIIJ, blocajul din jurul legilor justiției, eliminarea discursului anticorupție sau păstrarea lui Lucian Netejoru la conducerea Inspecției judiciare în ciuda activității controversate și a bilanțului care marchează ineficiența acestei structuri.

Astăzi, Inspecția judiciară și Secția pentru judecători a CSM au reușit să facă ceea ce Dragnea nici nu îndrăznea să viseze. Vom sesiza Comisia Europeană despre aceste grave derapaje. Începe o perioada foarte grea, lumea e obosită și preocupată de multe alte probleme, dar răspunsul nostru trebuie să fie ferm dacă nu vrem să trăim într-un stat în care mafia politică domină absolut tot și în care justiția e redusă la tăcere.

  Gică Hagi, îngrijorat înaintea duelului cu Universitatea Craiova

CSM și Inspecția Judiciară trebuie reformate din temelii pentru că s-au transformat în adevărate inchiziții care servesc mai degrabă interesele politicienilor corupți”, scrie Stelian Ion pe Facebook.

Judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj a fost sancționat de Secția Judecători CSM pentru chestiuni disciplinare, dar a fost exclus din justiție. Sancțiunea poate fi atacată la ÎCCJ.

Danileț a fost sancționat pentru manifestările de pe rețelele de socializare. Articolul 99 din Legea nr. 303/2004. Judecătorul a fost găsit vinovat de „infracțiune săvârșită în exercitarea atribuțiilor sale sau în plus față de atribuțiile sale, care aduce atingere onoarei sau integrității profesionale sau prestigiului judiciar”.

Mai exact, Danileț a fost sancționat pentru postarile de videoclipuri pe rețeaua de socializare TikTok. În ultimii doi ani, judecătorii au apărut în mai multe înregistrări TikTok în timp ce tăiau gard viu, făceau mișcări de karate în piscine sau manipulau nunchakus (arme japoneze) pe plajă.

Este a doua sancțiune discplinară pentru judecătorul Cristi Danileț. Anterior, acesta a fost sancționat cu reducerea indemnizației cu 5% pentru două luni, tot pentru postări de pe rețelele de socializare. Sancțiunea a fost menținută de ÎCCJ. Mai mult, Danileț mai are un dosar disciplinar în curs de judecată la CSM, în urma dezvăluirilor din serialul „Justice leaks”, publicat de stiripesurse.ro.

Recomandari:

Numărul total de intrări în sistem, în perioada ianuarie-august, a depăşit numărul ieşirilor
'Banca de resurse genetice vegetale din Buzău este un exemplu că putem face cercetare'
Avem un singur scaner şi acela îmbătrânit
Forțele armate ucrainene avansează încet pe front: mișcări de trupe în zona de Sud
Dinu Maxer lucrează împreună cu nouă iubita pe litoral! Îndrăgostiții bat împreună toate cluburile d...
Prețurile la producător din Germania au înregistrat un declin record în luna august
"Am fost acasă la el, la Sibiu"
Trei modificări în lotul României pentru Cupa Mondială de rugby
„Suntem şocaţi de moartea sa subită”
'Vom suferi cea mai mare creștere de taxe din istoria României post revoluție'
Premierul Poloniei l-a avertizat pe Volodimir Zelenski să nu mai insulte vreodată polonezii
focurile de armă sunt la ordinea zilei, dar turiștii continuă să vină
După Polonia și Ungaria, acum și Slovacia restricționează cerealele ucrainene: România mai așteaptă
Olaf Scholz avertizează împotriva unei false păci în Ucraina. Un nou apel către Rusia
Comisia Europeană a dat undă verde României pentru creșterea pensiilor (Surse)
Naţionala U18 a României, învinsă de echipa similară a Republicii Moldova, scor 4-2, într-un meci am...
a divorțat și apoi s-a căsătorit cu nașul ei de cununie
Profitul net al companiei ruse Gazprom Neft Q2 scade cu 43% de la an la an
Bilanţul victimelor cutremurului din Maroc a trecut de 2.100 de morţi, supravieţuitorii petrec a tre...
În primul rând, Suedia trebuie să preia controlul străzilor din Stockholm
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment