După ce a dat lumii COVID-19, China se confruntă cu primul caz de Omnicron

SocialNews

Potrivit The Guardian, citat de news.ro, China a raportat primul sau caz de Omicron in orasul Tianjin, din nordul orasului, in timp ce provincia estica Zhejiang s-a chinuit sa faca fata cresterii noilor infectii de tip delta in ultimele saptamani.

Autoritatile chineze au raportat ca acest a fost gasit la un cetatean care s-a intors din strainatate si nu a prezentat niciun simptom pe 9 decembrie. Pacientul se afla in prezent in izolare si este tratat intr-un spital desemnat.

Aparitia lui Omicron este considerata o optiune mai usor de raspandit decat Delta, intr-un moment in care provincia de est a provinciei Zhejiang – cu peste 65 de milioane de locuitori – se lupta cu primul focar din acest an. 

Pe 12 decembrie, din cele 80 de noi cazuri simptomatice raportate la nivel local in China continentala, 74 de cazuri au fost confirmate in Zhejiang. In octombrie, provincia a raportat un singur caz. 

Focarul din Zhejiang, tara gazda a gigantului Alibaba, a determinat luni sa suspende productia mai multor companii cotate la bursa.

Drept urmare, actiunile lor au scazut brusc. Cele doua companii au declarat ca vor respecta masurile de control antivirus implementate de administratia locala, iar administratia locala va decide cand va relua productia. 

Unul dintre cele mai grav afectate orase din provincia Zhejiang este Shaoxing. La 5 decembrie, 123 din cele 192 de cazuri descoperite in provincie erau din orase cu o populatie de 5 milioane de locuitori. Un plan de testare la scara larga este in curs de desfasurare.

sursa: www.stiripesurse.ro

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate