După ce o navă britanică a intrat în apele sale teritoriale, Rusia nu se jucă: ‘Este evident că reacţia va fi dură’

SocialNews

Potrivit Reuters, președintele rus a declarat duminică că intrarea navelor britanice în apele teritoriale rusești în apropierea Peninsulei Crimeea luna trecută a fost o provocare care a necesitat un răspuns sever.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că incidentul a fost o „provocare bine planificată”, iar răspunsul președintelui Putin a arătat clar că orice recurență va duce la un răspuns.

”Este evident că reacţia va fi dură”

, a spus Peskov într-un discurs la televiziunea publică rusă.

Săptămâna trecută, Rusia a pus sub semnul întrebării dreptul navei britanice HMS Defender de a traversa apele din peninsula Crimeea, iar Londra a crezut că nava sa are tot dreptul să o facă.

Moscova a susținut că navele britanice au intrat ilegal în apele sale teritoriale și a amenințat că dacă operațiuni similare au loc lângă Crimeea, trupele rusești ar putea bombarda navele britanice, care a fost anexată de Rusia în 2014.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate