Echipa de experți INSEMEX Petroșani va investiga cauza exploziei Petromidia

SocialNews

După explozia de la rafinăria Năvodari, o echipă din Petroșani a Institutului Național de Siguranță Minieră și Protecție împotriva Exploziei (INSEMEX) Petroșani s-a deplasat la platforma Petromidia pentru a efectua o anchetă la fața locului.

Cinci experți de la INSEMEX Petroșani se vor întâlni marți cu procurorul responsabil cu ancheta și cu reprezentanții ITM, care vor lua probe, vor face fotografii și vor observa direct la rafinărie pentru a pregăti un document de expertiză tehnică. Potrivit agerpres, acesta va fi predat parchetului.

„Se va face o cercetare la faţa locului a urmărilor evenimentului. Probele prelevate vor fi aduse la INSEMEX Petroşani, unde vor fi expertizate. Vom face lucrarea de expertiză tehnică pe care o vom preda apoi Parchetului”

, a declarat, directorul general al INSEMEX Petroşani, Artur George Găman.

El a explicat că experții agenției ar putea rămâne în Petromidia câteva zile, în funcție de situația de la fața locului.

Pe 2 iulie, la rafinăria Petromidia a izbucnit o explozie și un incendiu. Incidentul a avut ca rezultat un deces și cinci răniți. Procurorul a intentat un caz cu omucidere vinovată, vătămare corporală și vandalism vinovat.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate