Economistul care a prezis criza din 2008, predicții pesimiste: ‘Vine mama tuturor crizelor!’

SocialNews

Economistul care a prezis criza economică din 2008, Nouriel Roubini, a atras atenția asupra noii crize. Roubini este profesor de economie la Școala de Afaceri a Universității din New York.

„Ne-a rămas astfel cea mai gravă criză din anii 1970 și din perioada 2007-2010. Ratele datoriilor sunt mult mai mari decât în ​​anii 1970, iar o combinație de politici economice slabe și șocuri negative ale ofertei amenință să alimenteze mai degrabă inflația decât deflația, punând bazele mamei crizelor stagflationare ale datoriilor în următorii câțiva ani”

, spune  Roubini în analiza sa din The Guardian.

Economistul a descris entuziasmul din jurul criptomonedelor drept „exuberanță irațională”. El prezice că cererea uriașă va crește inflația, protecționismul și alte presiuni ale aprovizionării, prăbușirea lanțurilor globale de aprovizionare și atacurile cibernetice asupra infrastructurii critice, ceea ce va duce la creșteri ale prețurilor.

Roubini a spus că, în plus, guvernele au împrumutat o grămadă de bani pentru a-și finanța planurile de stimulare, iar acum sunt îndatorate mult mai mult decât erau acum 50 de ani.

Vorbind despre entuziasmul din jurul criptomonedelor, Nouriel Roubini se așteaptă ca inflația valutară să fie determinată de o cerere imensă. Prin urmare, prețurile vor continua să crească.

Dar Roubini a văzut și alte evenimente: datorită presiunii implementării politicilor protecționiste, multe lanțuri de distribuție la nivel mondial se vor destrăma și atacurile cibernetice asupra elementelor cheie ale infrastructurii vor crește.

Deoarece guvernele împrumută sume uriașe de bani pentru a-și finanța ambițioasele planuri de redresare economică, datoriile unor state de astăzi sunt mult mai mari decât erau acum 50 de ani.

Profesorul de economie prezice că acestor conducători imprudenți le va fi greu să gestioneze datoriile contractuale. Dacă piața se prăbușește, băncile nu vor mai fi salvate, afacerile vor fi inutile și asistența financiară pentru cei care au nevoie va înceta.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate