Elevii cu medii 1,59 și 1,85 iau burse

SocialNews

Situație absolut halucinantă la Sibiu, acolo unde elevii cu medii extrem de mici vor primi burse de studiu. Legea pe baza căreia se acordă bursele a fost modificată, ca mai mulți elevi să poată avea acces. Unii spun însă că s-a ajuns mult prea departe.

La Sibiu vor primi burse de merit elevi cu mediile 1,59 și 1,85. În acest an școlar, în Sibiu, se vor acorda 26.615 burse de merit, informează Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. Sibiul are, în total, patru medii sub cinci, în baza cărora elevii vor primi burse de merit, cea mai mică dintre acestea fiind 1,59, potrivit publicației Turnul Sfatului.

Conform sursei citate, cea mai mică medie din județul Sibiu obținută de un elev care se încadrează la bursa de merit, fiind în primii 30%, este de 1,59. Elevul este la învățământ profesional, studiind la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, clasa a IX-a. Următoarea medie a unui elev cu bursă de merit este 1,85, el fiind încadrat tot în învățământul provesional, tot în clasa a IX-a, dar în Mediaș, la Liceul Tehnologic „Automecanica”.

 

 Sursa

  Cimitire şi memoriale din Belgia şi Franţa, înscrise în patrimoniul mondial UNESCO
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment