EMIRATENOTE.RO VA EXPLICA CE ESTE PARFUMUL ARAB?

SocialNews

Cu o cultura puternica in parfumerie, traditiile arabe au jucat un rol important in dezvoltarea parfumeriei europene.

Condimentele, rasinile, lemnele exotice, ierburile sau chiar uleiurile esentiale precum chihlimbarul sau moscul sunt cateva dintre materiile prime pe care parfumeria araba le-a folosit in mod traditional pentru a crea arome incantatoare. In plus, florile si plantele precum trandafirul, iasomia sau florile de portocal sunt si au fost de obicei incluse in parfumurile arabe.

Cultura araba a folosit parfumerie profund legata de religie. Primele utilizari ale parfumeriei sunt inregistrate inca din secolul VI. Multe familii arabe pregatesc ceea ce se numeste bakhoor, un fel de tamaie care este folosita pentru a-si purifica incaperile. Fiecare familie are, de obicei, propriul parfum de bakhoor, deoarece poate amesteca chihlimbar, mosc, zahar etc. pentru a obtine o „pasta” care se usuca la soare, obtinand ca rezultat un bloc. Blocul este impartit in bucati mai mici si apoi ars, producand un fum care parfumeaza intreaga incapere.

Dar parfumurile fine? Cel mai raspandit parfum oriental este facut din Mukhalat, un mix care contine ca ingrediente principale: oudh, trandafiri, sofran si lemn de santal.

Oudh

Este substanta rasinoasa din arborele de agar. Copacii sanatosi au un lemn inodor. Cu toate acestea, unii copaci mai batrani se infecteaza cu ciuperci, dupa care se produce o rasina in interiorul lemnului. Pe masura ce infectia creste, rezulta o rasina intunecata foarte bogata in duramen. Rasina este distilata, obtinandu-se uleiul pur de oudh.

Trandafir

Nu este doar o floare frumoasa, ci si un ingredient esential in Mukhalat. Trandafirul Damascena este un trandafir hibrid, originar din Persia, dus in Siria si apoi adus de un cruciat din Damasc in Europa. Trandafirii de Damasc infloresc doar treizeci de zile in fiecare an, iar florile sunt inca culese individual. Culegerea este intotdeauna o cursa impotriva soarelui, deoarece pe masura ce temperatura creste, florile isi pierd uleiurile esentiale. Sunt necesare cinci tone de flori pentru a produce un kilogram de ulei!

Sofran

Aceasta floare are trei stigmate, care sunt uscate si folosite in gatit si in parfumerie. Sofranul este cel mai scump condiment dupa greutate. In prezent este produs in Iran, Spania, India, Grecia, Azerbaidjan, Maroc si Italia. Acest condiment este folosit pe scara larga in parfumeria indiana si, de asemenea, in Orientul Mijlociu si acum incepe sa fie folosit in parfumeria occidentala.

Lemnul de santal

Este lemnul din arborele Santalum. Lemnul de santal din Mysore, regiunea Karnataka, sudul Indiei, este considerat a fi de cea mai inalta calitate disponibila. In ciuda a 4000 de ani de existenta, esenta lemnului de santal a aparut in parfumeria moderna abia in secolul trecut. Lemnul de santal a jucat, de asemenea, un rol important in riturile religioase hinduse si budiste si este folosit si in medicina chineza datorita proprietatilor sale vindecatoare.

Principala caracteristica a parfumurilor arabe este senzualitatea, exotismul si parfumul intens. Parfumurile arabe sunt de obicei mai intense si mai puternice, datorita culturii si, de asemenea, datorita caldurii. In prezent, tendintele pe piata de Est includ cateva ingrediente noi precum mierea, ciocolata sau vanilia.

Va invitam in magazinul nostru online Emiratenote.ro pentru a descoperii o gama larga de parfumuri originale din Dubai.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate