Epidemiolog Octavian Jurma: Valul Omicron va începe în jurul datei de 15 ianuarie

SocialNews

Mediafax a anunțat că epidemiologul Octavian Yurma a spus că politicienii nu au avut curajul să ceară oamenilor să renunțe la petrecerile de Crăciun și Anul Nou. El a precizat că în România, valul Omicron va începe în jurul datei de 15 ianuarie

În Marea Britanie, miercuri au fost înregistrate 78.610 de cazuri, un record absolut, o creștere cu peste 10.000 de la cele 68.053 înregistrate la 8 ianuarie 2021.

Medicul sef al Angliei, dr. Chris Whitty, a avertizat că alte recorduri ale pandemiei de COVID-19 vor fi doborâte în săptămânile următoare și a subliniat că Omicron generează un val unic cu adăugarea unui val triunghiular, pe care îl vom sunt în prezent martori în următoarele câteva săptămâni.În acelaşi timp cu epidemia.

„Astfel curba cazurilor Delta este plată, iar creșterea foarte rapidă pe care o observăm se datorează creșterii fulminante a numărului de cazuri Omicron care se adaugă peste curba Delta. Populația este încurajată imperativ să se vaccineze cu boosterul sau să își facă primul vaccin dacă nu s-au vaccinat deja. A fost aprobată administrarea boosterului la 2 luni la 2 luni după a doua doză la toate persoanele peste 18 ani. Se face apel la voluntari pentru a asista spitalele în cu valul de spitalizări care se așteaptă să crească peste 2 săptămâni. Întrebați dacă nu e momentul să se renunțe la petrecerile de Crăciun, răspunsul a fost evaziv din partea medicilor și Boris Johnson a declarat că pentru moment focalizarea rămâne pe booster”, scrie, miercuri, pe Facebook, epidemiologul Octavian Jurma.

Acesta face o comparație între declanșarea epidemiei în Anglia și momentul în care s-a declanșat în România.

Din păcate observam că și în Europa evoluția Omicron urmează evoluția observată în Africa de Sud. Este probabil că vom avea pentru prima dată în Europa zile cu peste 100.000 de cazuri noi confirmate în țările cu testare adecvată.

Vedem că nici in Anglia politicienii nu au curaj să ceară oamenilor să renunțe la petrecerile de Crăciun și Revelion mai ales după scandalul petrecerilor din timpul carantinei organizate de Boris Johnson. În România debutul valului Alpha a fost la 2 luni distanță după debutul valului Alpha în UK. Debutul valului Omicron în România va fi cu maxim o lună după debutul valului Omicron din Anglia, având în vedere că și primul caz de transmitere comunitară a fost azi confirmat, la 3 doar săptămâni după identificarea primului caz Omicron în Anglia la data de 27 noiembrie 2021. Avem, deci încă o confirmare indirectă că ne putem aștepta la debutul valului Omicron în Romania in jurul datei de 15 ianuarie (+/- 1 săptămână)”, mai spune Jurma.

Sursa: Stiri pe Surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate