Expertii germani: Pandemia intră într-o nouă dimensiune. Este necesar să se limiteze contactul interpersonal

SocialNews

Grupul de coordonare al guvernului german pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 a tras duminică un semnal de alarmă cu privire la progresul variantei extrem de contagioase de coronavirus Omicron și a cerut introducerea unor restricții suplimentare „pe termen scurt” pentru a reduce expunerea populației.

Totodată, a avertizat că, potrivit raportului AFP, răspândirea puternică a acestei variante amenință funcționarea infrastructurii critice.

Odată cu varianta Omicron, pandemia a intrat într-o „nouă dimensiune” și este necesară limitarea contactului (grupul de experți al guvernului german), a informat Agerpres.

19 experți în sănătate au explicat într-un raport că varianta Omicron aduce pandemia într-o „nouă dimensiune” deoarece „infectează mai multe persoane într-o perioadă scurtă de timp și afectează mai multe (comparativ cu alte variante Comparativ cu variante) persoane vindecate sau vaccinate”.

Potrivit raportului, acest lucru poate duce la „transmitere explozivă”, iar rata actuală de infectare folosind această variantă în Germania se va dubla între 2 și 4 zile.

”Dacă transmiterea variantei Omicron în Germania va continua în acest ritm, o parte semnificativă a populaţiei se va îmbolnăvi simultan şi/sau va intra în carantină”, subliniază experţii germani, atrăgând astfel atenţia asupra riscului ridicat de perturbare a funcţionării ”infrastructurilor critice” (spitale, servicii de urgenţă, telecomunicaţii, aprovizionarea cu apă şi electricitate etc.).

Grupul de experți nu a detaliat măsurile necesare și nici nu a propus o blocare totală – ministrul Sănătății Karl Lauterbach a exclus acest lucru înainte de Crăciun și ulterior a considerat că este imposibil – dar a cerut „contact și măsuri reduse semnificativ”. Aceasta înseamnă că ar trebui luată „cât mai curând posibil”, adică „în următoarele câteva zile”.

Din toamnă, Germania a fost afectată de un val puternic de infecții de tip Delta, iar acum este agravată de răspândirea noilor infecții cu Omicron.La 14 decembrie, au fost confirmate 112 cazuri de infecții de secvențiere și alte 213 suspecte de teste PCR.

Sursa: Stiri pe surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate