EXPLORÂND „DRUMUL ROMANTIC” AL GERMANIEI CU TRENUL

Evans

Așa-numitul „Drum Romantic” al Germaniei este un magnet turistic popular în provinciile sudice Baden-Wurttemberg și Bavaria.

Se bazează în general pe un vechi traseu roman și include vizite la mai multe orașe încântătoare cu ziduri, orașe istorice și castele minunate.

Traseul popular începe în Wurzburg, situat chiar în centrul unei mari zone viticole, și se termină în Fussen, cu Alpii maiestuosi care se ridică în spatele orașului istoric.

CU TRENUL, AUTOBUZUL, MAȘINA, BICICLETA SAU PE JOS:

Drumul Romantic poate fi mers pe jos (da, există hărți și tururi disponibile – fie pentru a face o secțiune – fie întregul traseu de 250 de mile), cu bicicleta (folosind o serie de piste de biciclete care leagă) și traversat cu autobuzul sau cu mașina.

Un serviciu de autobuz hop-on, hop-off vă permite chiar să faceți traseul în ritmul dvs., astfel încât să puteți decide să coborâți și să rămâneți la o anumită destinație de-a lungul traseului – și apoi să urcați în alt autobuz și să continuați călătoria atunci când ești gata să faci asta, dar am decis să fac traseul cu trenul.

La urma urmei, eram în posesia unui permis Eurail , așa că mi s-a părut cel mai bun și, deși trenul nu merge direct în fiecare oraș mic de-a lungul traseului, cu siguranță oferă acces convenabil la principalele destinații. 

POARTA CĂTRE DRUMUL ROMANTIC:

Mi-am început călătoria prin Germania cu trenul în Wurzburg, adesea despre care se spune că este „poarta de intrare a Drumului Romantic”, și am vizitat Palatul Residenz și Cetatea Marienberg, foste cele două case principale ale prinților episcopi ai orașului.

Cetatea se așează sus pe un deal, cu podgorii în fața ei, așa că este o fotografie grozavă. Cu toate acestea, am fost deosebit de „uimit” de Residenz (un castel construit între 1720 și 1744), deoarece prezintă grădini frumoase de curte pe terenurile sale (care sunt foarte populare pentru fotografiile de nuntă) și o scară de intrare minunată în interiorul său – de-a lungul cu cea mai mare frescă de tavan din lume.

De asemenea, am descoperit un spital în Wurzburg, fondat de prințul episcop Julius în 1576, care era și o moșie de vinuri – cu o cramă gigantică sub unitatea de îngrijire a sănătății, care conținea aproximativ 4 milioane de litri de vin. 

CU TRENUL SPRE ROTHENBURG , GERMANIA CU TRENUL :

Apoi, am călătorit cu trenul până la Rothenburg ob der Tauber (Fortul Roșu de pe râul Tauber), și este unul dintre cele mai frumoase orașe medievale cu ziduri din Europa.

Am putut să mă plimb prin mare parte din oraș pe zidurile masive de piatră și m-am bucurat de priveliștile clădirilor cu acoperiș roșu ale orașului și ale turnurilor falnice ale bisericii.

De asemenea, am vizitat faimoasa biserică Sf. Iacob din Rothenburg (luterană), cu frumosul ei altar al lui Doisprezece Apostoli și vitraliile sale (din aproximativ 1400) – și am coborât sub Primărie, pentru a vedea vechile temnițe ale ei unde chiar și un primar a murit cândva. !. 

În timp ce mă aflasem în Rothenburg, am participat și la un fascinant „Turul paznicului de noapte”, iar paznicul a explicat multe despre istoria orașului în timp ce am fost conduși pe străzile orașului fortificat. 

Acest tur a fost atât informativ, cât și distractiv și, pe măsură ce ne apropiam de sfârșitul turului pe jos, am trecut pe lângă o tavernă medievală numită Hoell (Iad). 

The Night Watchman a mărturisit în glumă că „i s-a spus odată „să meargă în Iad” și nu a fost atât de rău”. De fapt, el a recunoscut: „Mi-a plăcut mai degrabă”.

ÎN AUGSBURG, GERMANIA, CU TRENUL:

După ce a explorat Rothenburg, s-a întors în tren – spre Augsburg – care este o așezare și mai veche fondată în urmă cu mai bine de 2.000 de ani.

Aici am verificat Primăria sa (cu Sala de Aur), Muzeul Maximilian (unde o curte închisă protejează cele trei fântâni renascentiste renumite), Biserica Sf. Ana, care este o biserică protestantă cu o criptă romano-catolică, și Fuggerei, despre care se spune că este „cea mai veche așezare socială din lume”.

Există multă istorie de studiat aici, iar câteva dintre muzee sunt situate în biserici vechi, inclusiv în Muzeul Roman.

Există, de asemenea, o prezentare istorică mică, dar informativă, expusă chiar în Primărie – cu obiecte antice care pot fi de fapt atinse.

ÎNCHEIND CĂLĂTORIA MEA ÎN FUSSEN:

Mi-am încheiat călătoria cu trenul în Fussen și este greu de imaginat un decor mai spectaculos decât acesta pentru finalul Drumului Romantic.

Acest mic sat găzduiește cea mai veche frescă din toată Germania – în cripta Bazilicii Sf. Mang (care datează din 980) – iar în apropiere se află unele dintre cele mai populare și pitorești castele din țară, inclusiv casa copilăriei lui Ludwig al II-lea, Hohenschwangau și Creația renumită a lui Ludwig al II-lea, Neuschwanstein, care a devenit inspirația lui Walt Disney pentru Castelul Frumoasei Adormite.

Desigur, trebuia să văd singur aceste castele magnifice și am fost deosebit de impresionat de frumusețea uimitoare a orașului Neuschwanstein. Într-adevăr, părea ceva dintr-un basm! Este cocoțat sus, pe o stâncă accidentată, pe fundalul peisajului montan acoperit de zăpadă din Alpi.

În timp ce mă apropiam de acest castel, m-am hotărât să iau un autobuz către un loc sus deasupra lui Neuschwanstein – apoi am mers pe un traseu de drumeții relativ scurt până la Podul Marien – care oferea cea mai bună vedere asupra castelului – și coboram în defileul mult mai jos – cu cascada sa spectaculoasă.

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate