Explozie puternică la uzina Azomureș: a fost emis mesaj RO-ALERT

SocialNews

Marți seara a avut loc o explozie puternică la fabrica Azomureș, urmată de un incendiu, iar un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost rănit.

Compania a declarat că incidentul s-a produs atunci când a fost pornită o fabrică de amoniac sintetic. ISU Mureș a trimis mesajul RO-Alert. Experții spun că fumul nu s-a repezit în oraș.

UPDATE:

”În jurul 01:00, explozie urmată de incendiu la statia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomures. Intervin pompierii militari din cadrul ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situatii de Urgenta din cadrul operatorului economic. Incendiul este localizat, fără pericol de extindere şi se intervine pentru lichidare. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofa a operatorului. Nu exista nici un pericol pentru populatie sau personalul operatorului. A fost o victimă de sex masculuin, de aproximativ 50 de ani, cu o fractura de membru superior”

, a transmis ISU Mureş.

Compania a detaliat condițiile în care s-a produs incidentul.

”În timpul manevrelor de pornirea a uneia dintre instalatiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomures a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii din cadrului serviciului propriu şi cei de la ISU Mureş”

, a transmis Azomureş.

Compania a declarat că autoritățile monitorizează situația și că instalația în care a izbucnit incendiul a fost oprită complet.

”Conform datelor din teren, în zona de interes, la acest moment, vântul suflă slab, cu viteze, în general, de 5-15 km/h, din sector nordic-nord-estic, astfel încât norul de fum, cu posibile concentraţii importante de amoniac, nu se îndreaptă spre zona municipiului. Şi în următoarele 4-6 ore, direcţia predominantă a vântului se va menţine dinspre nord-nord-est”

, se arată pe pagina de Facebook Severe Weather Alert – România.

ŞTIRE INIŢIALĂ: În imaginile postate pe reţelele de socializare se văd flăcări mari, iar cei care filmează anunţă că ”a luat foc Azomureşul”.

Oamenii vorbesc despre o explozie puternică, posibil la Secţia Amoniac 3.

Deocamdată nu există informaţii cu privire la existenţa unor victime.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate