Exporturile de alimente și băuturi din Marea Britanie către UE s-au redus la jumătate!

SocialNews

Federația Industriei Alimentare și a Băuturilor din Regatul Unit a anunțat, potrivit BBC, faptul că exporturile de alimente și băuturi din Marea Britanie către UE, s-au redus în proporție de 50% în primul trimestru din 2021. Acest lucru se datorează Brexit-ului precum și pandemiei generate de coronavirus.

Mai exact, exporturile de alimente și băuturi au scăzut cu 47% în primele trei luni din acest an, comparativ cu cele din anul 2020.

Comparativ cu primul trimestru din anul 2019, exporturile de brânză au scăzut cu 72%, cele de pește cu 52%, iar livrările de ciocolată cu 37%, informează Agerpres.

De asemenea, vânzările către Germania, Spania și Italia au scăzut și ele cu 50%. Cea mai afectată relație comercială este cea cu Irlanda. Irlanda este cea mai mare piață externă a sectorului de alimente și băuturi din Marea Britanie. În primul trimestru s-a înregistrat un declin de 70% în această zonă!!

Cei mai afectați de măsurile impuse de Brexit au fost producătorii de whisky. Exporturile în acest domeniu au scăzut de la 105 milioane lire sterline la doar 40 de milioane.

De asemenea, exporturile de brânză s-au redus de la 45 de milioane la doar 7 milioane de lire sterline. Producătorii de ciocolată au reușit să realizeze exporturi de doar 13 milioane de lire sterline, comparativ cu exporturile de peste 41 milioane înregistrate înainte de Brexit.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate