FLORENȚA- Directorul Galeriei Uffizi dorește introducerea unei taxe pe sendviș

Laura

Directorul unuia dintre cele mai importante muzee din Italia – Galeriile Uffizi, a solicitat instiutirea unei taxe pe sendviș odată cu revenirea turiștilor în orașele culturale din țară, potrivit Agerpres.ro prin DPA.

Grăsimea de la panini și ketchupul nu fac bine pavajului” a declarat directorul Galeriilor Uffizi, germanul Erike Schmidt, pentru publicația La Nazione.

Deși a stârnit multe reacții, acesta susține faptul că este justificată introducerea unei taxe suplimentare pentru vânzătorii ambulanți de mâncare, deoarece aceștia nu oferă spațiu pentru servirea mesei. Clienții sunt nevoiți să consume preparatele pe stradă!

Astfel, acesta a semnalat faptul că municipalitatea trebuie să suporte costurile curățeniei. Primarul orașului Florența nu a dorit să comenteze pe tema acestui subiect. Municipalitatea din Florența a menționat însă faptul că, directorul muzeului nu are autoritatea introducerii unei astfel de taxe, această autoritate aparținând Parlamentului național.

Este o idee absurdă” susține unul din reprezentanții micilor întreprinzători italieni, potrivit publicației La Repubblica.

Mai mult decât atât, Asociația întreprinzătorilor din sectorul comerțului și turismului consideră că municipalitatea din Florența trebuie să amenajeze zone pentru consumarea preparatelor culinare stradale.

 

Sursa – www.stiripesurse.ro

Sursa fotografiei – www.pexels.ro

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate