Formularul digital devine obligatoriu la intrarea în țară: amenzi URIAȘE, dacă refuzați

SocialNews
Scotland and Romania fans in the stands

Toate persoanele care intră în ţară începând de luni au obligaţia de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară, prin aplicaţia plf.gov.ro, nerespectarea acestei obligaţii fiind sancţionată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei.

Începând de la ora 18, duminică, peste 14.000 de persoane au generat formulare digitale de intrare, majoritatea fiind folosite la punctele de trecere a frontierei Aeroportului Internațional „Henri Coanda”.

Purtătorul de cuvânt al Sediului Poliției de Frontieră Fabian Bădilă, comisarul șef Fabian Bădilă și purtătorul de cuvânt al Direcției Servicii Speciale de Telecomunicații, locotenent-colonelul Cătălin Chirca au explicat sâmbătă procedurile relevante pentru introducerea formularelor digitale de intrare în România și au sesizat Agerpres.

„Formularul digital de intrare în România va putea fi completat doar electronic din aplicaţia plf.gov.ro dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, pe baza cerinţelor operaţionale stabilite de autorităţile medicale”, a precizat Chirca.

El a spus că formularul include câmpuri obligatorii pentru identitatea persoanei, mijlocul de transport în care a intrat în țară, ultimele 14 zile din istoricul călătoriei, adresa de destinație și datele minorului însoțitor (dacă este cazul).

Acesta a mai menţionat că instrumentul digital dezvoltat pentru Ministerul Sănătăţii şi autorităţile medicale vine în sprijinul realizării anchetelor epidemiologice.

Comisarul-şef Fabian Bădilă a explicat procedura la intrarea la frontieră.

„Din punct de vedere practic, la controlul de frontieră va fi următoarea procedură: în momentul în care persoana se prezintă în punctul de trecere, poliţistul de frontieră efectuează formalităţile de control prin verificarea automată a paşaportului sau a cărţii de identitate pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile de intrare în ţară. De asemenea, poliţistul de frontieră va verifica autenticitatea şi valabilitatea certificatului verde. După citirea automată a acestor date, în aplicaţia Poliţiei de Frontieră, în intervalul de câteva secunde, poliţistul primeşte confirmarea existenţei sau inexistenţei formularului digital de intrare în România. În funcţie de rezultatul verificării, datele sunt trimise către Direcţia de Sănătate Publică în vederea luării măsurilor ce se impun”, a spus Bădilă.

  Anthony Fauci spune că vaccinul în două doze de la Moderna nu are niciun efect asupra tulpinii sud-africane

El a precizat că acest document nu trebuie tipărit, ci este citit automat prin intermediul dispozitivelor aflate la dispoziţia Poliţiei de Frontieră din România.

„Verificarea existenţei sau inexistenţei plf nu va afecta timpul de aşteptare la frontieră, având în vedere că este citit automat de dispozitivele noastre”, a adăugat Bădilă.

El a menţionat şi situaţiile care apar în momentul controlului de frontieră. „Dacă persoana a completat plf şi nu se impune carantina, aceasta trece prin punctul de frontieră fără alte măsuri, dacă persoana a completat plf şi se impune carantina, în funcţie de zona sau ţara din care vine, Direcţia de Sănătate Publică dispune măsura carantinării. Măsura se comunică judeţului în care se duce la îndeplinire măsura carantinării, iar locaţia se va verifica de către structurile de ordine publică”, a spus Bădilă.

Totodată, acesta a mai arătat că, dacă persoana nu a completat formularul şi se impune carantina, în funcţie de zona sau ţara în care vine, DSP dispune măsura carantinării, iar persoana are obligaţia legală de a completa în termen de maxim 24 de ore de la data trecerii prin frontieră, în caz contrar, DSP, conform legii, dispune sancţionarea contravenţională.

„Subliniez că, în situaţia în care se constată că persoana care s-a prezentat în punctul de frontieră nu a completat formularul digital, i se permite intrarea în ţară, dar are obligaţia legală să completeze acest plf în termen de 24 de ore. Nerespectarea acestei obligaţii de a completa formularul digital de intrare în România se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei. Precizăm că în oricare din aceste situaţii, pe sensul de intrare în România, la control participă şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în vederea efectuării triajului epidemiologic”, a mai adăugat comisarul-şef Fabian Bădilă.

  Compania Mini-Farm vrea să preia nouă farmacii ale companiilor Farmacia Elixirfarm Impex şi Farmacia Kogalniceanu, tranzacţie analizată de Consiliul Concurenţei

Sursa: Stiri pe Surse

Recomandari:

Alertă în Rusia! Incendiu uriaș la un depozit de petrol din Sankt Petersburg
Anunțul făcut de Guvernul României
Kremlinul nu dezvăluie nimic despre o posibilă întâlnire între Vladimir Putin și Kim Jong Un
'Putin nu este capabil să ierte'
Teatrul 'Ion Creangă' din Capitală deschide stagiunea 2023-2024 cu o nouă identitate vizuală
Început de grădiniță, gimnaziu și liceu, într-o singură zi pentru Ela Crăciun
The fact is Shag.co.uk Is Not A Legit As It Is Apparently
George Buhnici rupe tăcerea, la un an de la 'scandalul celulitei'. Adevărul despre declarația contro...
Boloș anunță reorganizarea ANAF - Ministerul de Finanțe își pune singur piedică în colectarea impozi...
Semnal de alarmă - Ministerul Sănătăţii din Israel recomandă ca unele persoane să poarte măşti în in...
mamele și nou-născuții din 16 județe primesc "Cutia Bebelușului", necesară
posibilitatea unui act deliberat nu este exclusă
Într-o catastrofă niciodată nu sunt paturi destule!
Patronii l-au scos din sărite! Papa acuză că lăcomia capitalistă este de vină pentru accidentele de ...
Trei persoane transportate la spital în urma unui accident în municipiul reşedinţă
Prezentatorul de la Antena 1, "tradus" de soție. Nimeni nu se aștepta la asta
Participanții festivalului Burning Man, blocați de noroi și ploi, primesc permisiunea de a pleca
Messi trebuia să fie campion mondial
DIICOT se dotează cu noi echipamente de interceptare / Valorea se ridică la peste 160.000 de euro
Moartea lui Prgojin: Lista pasagerilor din avionul liderului Wagner

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment