Formularul digital devine obligatoriu la intrarea în țară: amenzi URIAȘE, dacă refuzați

FORMULAR_PLF_04_INQUAM_Octav_Ganea-770x540.jpg

Toate persoanele care intră în ţară începând de luni au obligaţia de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară, prin aplicaţia plf.gov.ro, nerespectarea acestei obligaţii fiind sancţionată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei.

Începând de la ora 18, duminică, peste 14.000 de persoane au generat formulare digitale de intrare, majoritatea fiind folosite la punctele de trecere a frontierei Aeroportului Internațional „Henri Coanda”.

Purtătorul de cuvânt al Sediului Poliției de Frontieră Fabian Bădilă, comisarul șef Fabian Bădilă și purtătorul de cuvânt al Direcției Servicii Speciale de Telecomunicații, locotenent-colonelul Cătălin Chirca au explicat sâmbătă procedurile relevante pentru introducerea formularelor digitale de intrare în România și au sesizat Agerpres.

“Formularul digital de intrare în România va putea fi completat doar electronic din aplicaţia plf.gov.ro dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, pe baza cerinţelor operaţionale stabilite de autorităţile medicale”, a precizat Chirca.

El a spus că formularul include câmpuri obligatorii pentru identitatea persoanei, mijlocul de transport în care a intrat în țară, ultimele 14 zile din istoricul călătoriei, adresa de destinație și datele minorului însoțitor (dacă este cazul).

Acesta a mai menţionat că instrumentul digital dezvoltat pentru Ministerul Sănătăţii şi autorităţile medicale vine în sprijinul realizării anchetelor epidemiologice.

Comisarul-şef Fabian Bădilă a explicat procedura la intrarea la frontieră.

“Din punct de vedere practic, la controlul de frontieră va fi următoarea procedură: în momentul în care persoana se prezintă în punctul de trecere, poliţistul de frontieră efectuează formalităţile de control prin verificarea automată a paşaportului sau a cărţii de identitate pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile de intrare în ţară. De asemenea, poliţistul de frontieră va verifica autenticitatea şi valabilitatea certificatului verde. După citirea automată a acestor date, în aplicaţia Poliţiei de Frontieră, în intervalul de câteva secunde, poliţistul primeşte confirmarea existenţei sau inexistenţei formularului digital de intrare în România. În funcţie de rezultatul verificării, datele sunt trimise către Direcţia de Sănătate Publică în vederea luării măsurilor ce se impun”, a spus Bădilă.

  Cutremur în România, în județul Vrancea!

El a precizat că acest document nu trebuie tipărit, ci este citit automat prin intermediul dispozitivelor aflate la dispoziţia Poliţiei de Frontieră din România.

“Verificarea existenţei sau inexistenţei plf nu va afecta timpul de aşteptare la frontieră, având în vedere că este citit automat de dispozitivele noastre”, a adăugat Bădilă.

El a menţionat şi situaţiile care apar în momentul controlului de frontieră. “Dacă persoana a completat plf şi nu se impune carantina, aceasta trece prin punctul de frontieră fără alte măsuri, dacă persoana a completat plf şi se impune carantina, în funcţie de zona sau ţara din care vine, Direcţia de Sănătate Publică dispune măsura carantinării. Măsura se comunică judeţului în care se duce la îndeplinire măsura carantinării, iar locaţia se va verifica de către structurile de ordine publică”, a spus Bădilă.

Totodată, acesta a mai arătat că, dacă persoana nu a completat formularul şi se impune carantina, în funcţie de zona sau ţara în care vine, DSP dispune măsura carantinării, iar persoana are obligaţia legală de a completa în termen de maxim 24 de ore de la data trecerii prin frontieră, în caz contrar, DSP, conform legii, dispune sancţionarea contravenţională.

“Subliniez că, în situaţia în care se constată că persoana care s-a prezentat în punctul de frontieră nu a completat formularul digital, i se permite intrarea în ţară, dar are obligaţia legală să completeze acest plf în termen de 24 de ore. Nerespectarea acestei obligaţii de a completa formularul digital de intrare în România se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei. Precizăm că în oricare din aceste situaţii, pe sensul de intrare în România, la control participă şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în vederea efectuării triajului epidemiologic”, a mai adăugat comisarul-şef Fabian Bădilă.

  O aspirină pe zi, ne poate proteja de infecția cu COVID-19 și de formele grave ale bolii!

Sursa: Stiri pe Surse

Recomandari:

Poliția a găsit artificii în casa unui bărbat suficient pentru a arunca în aer un bloc întreg
Mâine se sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului
Ramona Bădescu a revenit, după 4 ani, în România: „Facem nunta împreună cu botezul”!
Deputatul USR trage in PNL: A devenit un partid minoritar în coaliția de guvernământ. La Iași, Parti...
Explozie puternică în Teheran, după un atac cibernetic!
Cea mai scumpă mașină nouă din istorie a fost cumpărată cu 16.800.000 EURO!
Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă nu este o proastă, dar o strică viclenia viclenia
Cum va funcționa și când vor fi disponibile vaccinurile împotriva cancerului
Cauza exploziei la fabrica Azomureș: un bărbat a fost rănit
Ultima oră, Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea de ridicarea controlului judiciar a soțului D...
Filme la TV azi. Ce filme interesante sunt azi la TV?
Ludovic Orban a aruncat bomba momentului: Klaus Iohannis, posibil premier, într-o alianță cu PSD
Filme la TV azi. Ce filme interesante sunt azi și în weekend pe micul ecran?
Bavaria, noua destinație a românilor!
Planul ambițios de investiții în infrastructură dorit de președintele Biden a fost aprobat de Senatu...
Buzău a câștigat titlul de „Cel mai bun brand de oraș din Europa”, învingând Parisul în finală
Papa Francisc va fi operat la colon
VICTOR PONTA - „Îmi dau eu demisia pentru ce nu au făcut Cioloș, Voiculescu și Cîțu”
Germania a marcat 60 de ani de la construirea Zidului Berlinului.
Filmul românesc „Dirijorul tăcerilor”, cu Vlad Zamfirescu, intră din 8 octombrie în cinematografe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *