Fotografia zilei – Amsterdam!

SocialNews

Amsterdam este un oraș construit pe apă. În Amsterdam există 165 de canale, 1285 de poduri și aproximativ 2500 de case-vapor ce sunt amplasate pe marginile canalelor.
Foarte important este faptul că, apa din canale, aici, este filtrată o dată la cam trei luni, astfel că nu veți întâlni aici niciodată mirosul specific Veneției.

Se spune că acest oraș se scufundă încet! Clădirile din Amsterdam sunt construite pe piloni de lemn – în prezent, sunt mai mult de 11 milioane de astfel de piloni – care sunt înfipți la aproximativ 15-20 de metri în pământ. Solul fiind nămolos și instabil în acestă regiune. În ciuda acestui fapt, orașul este menținut la suprafață, autoritățile statului îndemnând mereu ca ingineria olandeză să
se îmbunătățească, ceea ce și face.

Dacă nu ați știut, Amsterdamul rămâne, în egală măsură, unul dintre cele mai ecologice orașe din lume! Este un oraș care demonstrează în mod clar, că progresul tehnologic poate coexista în deplină armonie cu natura.

Multe clădiri din Amsterdam sunt vizibil înclinate în față. Este adevărat, se pare că ele au fost construite așa în mod deliberat. Până la începutul secolului al XIX-lea,
regulamentele de construcție civilă din Amsterdam impuneau în mod expres ca toate casele să fie construite cu o ușoară înclinație în față.

Înainte de secolul al XIX-lea, multe dintre actualele case erau destinate depozitării mărfurilor, iar pentru ridicarea lor se foloseau scripeții. Era mult mai ușor să se procedeze așa, dar, pentru asta, trebuia ca pereții să fie asigurați cumva împotriva lovirilor,
soluția găsită fiind tocmai înclinarea fațadei.

O altă explicație ar fi că, datorită scufundării inegale a pilonilor de lemn ce susțin casa, aceasta ajunge ca, treptat, să se încline inegal.

Foarte interesant este faptul că, este legal și în zilele noastre să construiești o casă înclinată în Amsterdam. Singura condiție este ca și cele de lângă ea să fie înclinate, de asemenea.

                                                                                         Sursa – www.aventurescu.ro

                                                                          Sursa fotografiei – www.pixabay.com

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate