Gabriel Boric, cel mai tânăr președinte din istoria națională a Chile

SocialNews

Potrivit BBC, candidatul de stânga Gabriel Boric a câștigat duminică alegerile prezidențiale din Chile, la vârsta de 35 de ani. A devenit unul dintre cei mai tineri lideri ai lumii și cel mai tânăr din istoria națională.

Candidatul de extrema dreapta și principalul adversar, José Antonio Kast, și-a recunoscut eșecul la doar o oră și jumătate de la al doilea tur de scrutin, când aproximativ jumătate din voturi fuseseră numărate.

Numărând majoritatea, Boric a reprezentat 56%, urmat de Kast cu 44%.

Chile a fost până de curând un model de stabilitate și creștere economică în America de Sud. La sfârșitul anului 2019, au avut loc proteste violente pe scară largă în toată țara și au continuat până în 2020.

Candidatul principal reflectă tensiunile sociale și polarizarea politică care au măturat țara din cauza rebeliunilor interne. Dificultățile economice și sociale cauzate de pandemia de Covid-19 au agravat această situație.

Borik i-a spus lui Sebastian Pinera, președintele pe care îl va reuși, că va „face tot posibilul” pentru a se ridica la nivelul de „provocare extraordinară”.

În calitate de fost lider care a protestat împotriva studenților, Borik a susținut demonstrațiile împotriva inegalității și a suspectat corupție în 2019 și 2020. El a promis că va rezolva inegalitatea prin reformarea sistemului de pensii și de sănătate, reducerea săptămânii de lucru de la 45 la 40 de ore și creșterea investițiilor în ecologie.

Sursa: Stiri pe Surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate