Germania a marcat 60 de ani de la construirea Zidului Berlinului.

Laura
497788 07.11.2009 Surviving section of the Berlin Wall near Potsdamer Platz [Potsdam Square] in Berlin. Igor Zarembo / Sputnik

Supranumit „Zid al Rușinii”, Germania a marcat împlinirea a 60 de ani de la construirea Zidului Berlinului. Acest zid a împarțit natiunea în două, și mai ales familii, până când a fost demolat în anul 1989, relatează Euronews.

La data de 13 august 1961, Germania era împarțită în două sisteme politice. Acest lucru a generat din păcate moartea a 140 de persoane care au încercat la acea dată să scape de regimul comunist din Est.

Potrivit News.ro, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier i-a îndemnat pe germani, cu această ocazie, să se prezinte la vot în alegerile legilative din septembrie, scrie News.ro.

Libertatea şi democraţia au nevoie de un angajament decisiv şi de pasiune. Acestea încep prin participarea în alegeri democratice, pe care zidul le-a făcut imposibile atât de multor persoane, atât de mult timp. Gândiţi-vă la acest lucru, toţi, în următoarele alegeri legslative”, a îndemnat şeful statului german.

În anul 1961, în noaptea de 12 spre 13 august 1961, au fost desfăşuraţi militari în capitala Germaniei. Ei au înşirat sârmă ghimpată şi au pus primele blocuri ale zidului. Acesta avea să se întindă pe o lungime de 155 de kilometri.

”Zidul Ruşinii” cum a mai fost denumit, urma să despartă Berlinul şi Germania timp de 28 de ani, până când a fost demolat la 9 noiembrie 1989.

                                                                                  Sursa – www.stiripesurse.ro

                                                                         Sursa fotografiei – www.descopera.ro

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate