Pe parcursul anului 2021, mulți dintre noi au continuat să se adapteze la o „nouă normalitate”, caracterizată printr-o revenire la unele activități pre-pandemice amestecate cu hobby-uri sau obiceiuri care au apărut după blocajele din 2020. Pe tema hranei și a alimentației, potrivit unui sondaj al consumatorilor din SUAanul a marcat o scădere a anumitor comportamente care s-au schimbat brusc în cursul anului 2020. De exemplu, mai puțini americani au raportat că „gustează mai mult” (18% în 2021 față de 32% în 2020) sau „mănâncă mai mult în general” (11% în 2021 faţă de 20% în 2020). Cu toate acestea, consumatorii au semnalat și o scădere a gătitului acasă (47% în 2021 față de 60% în 2020); în timp ce alte constatări ale sondajului au subliniat disparități semnificative în securitatea alimentară. Dincolo de alimente, pandemia de COVID-19 continuă să genereze o gamă largă de impacturi unice și individuale, iar apariția de noi variante de boală este un reamintire atrăgătoare a urgenței unei vaccinări sporite la nivel global, în special în țările cu venituri mici și medii-jos.
Pe măsură ce cu toții continuăm să navigăm în răsturnările acestei pandemii, vă invităm din nou să faceți tot ce puteți pentru a include comportamente sănătoase în viața de zi cu zi. Ediția din acest an revine temele de bază ale alimentației bine, a fii activ și a dormi suficient, cu aspecte ale cercetării selectate, precum și o privire mai atentă asupra unor subiecte populare privind nutriția și stilul de viață. Sperăm că vă este de folos și vă dorim un 2022 foarte sănătos și plin de împliniri.