Google dă în judecată practicile de marketing în locație: de ce este importantă transparența atunci când colectează date despre utilizatori

SocialNews

Ai avut vreodată acel sentiment de a fi monitorizat tot timpul, în fiecare loc în care mergi sau în fiecare pas pe care îl faci? Ei bine, Google este dat în judecată de procurori generali din diferite state din SUA pentru că a folosit „practici înșelătoare și neloiale” pentru a obține date despre locația utilizatorilor.

În esență, procesul acuză cel mai mare motor de căutare din lume că folosește „modele întunecate” pentru a furniza mai multe date despre locație. Prin aceasta, ne referim la faptul că Google folosește un fel de „smecherie” în designul site-ului web sau al aplicației, care îi păcălește pe utilizatori să ia o acțiune pe care nu ar alege-o în mod explicit .

Aflați mai multe în acest articol despre proces, despre ce pretinde Google că a făcut, precum și despre importanța captării în mod transparent a datelor utilizatorilor.

Răspunsul Google

Procesul bipartizan – susținut de procurori generali democrați și republicani din D.C., Indiana, Texas și Washington – susține că între 2014 și 2019, Google a indus în eroare utilizatorii, făcându-le să creadă că dezactivarea setărilor istoricului locațiilor ar împiedica urmărirea datelor lor.

Pe de altă parte, compania susține că a făcut, în ultimii ani, multe îmbunătățiri în ceea ce privește datele de locație, facilitând managementul utilizatorilor și sporind astfel transparența.

Introduceți: Topics API. Ieșire: FLoC

În plus, Google a anunțat recent că proiectul FLoC (Federated Learning of Cohorts) va fi înlocuit cu API-ul Topics.

FLoC a fost o propunere (oarecum controversată) de a înlocui cookie-urile cu publicitate bazată pe interese. Practic, ideea a fost gruparea utilizatorilor cu interese compatibile. Dar, așa cum am spus, chiar înainte de a fi lansat, FLoC a fost puternic criticat de autoritățile legate de protecția datelor . Așa că a fost lăsat afară.

În propunerea Topics API, ideea este ca browserul să învețe despre interesele utilizatorului pe măsură ce acesta se deplasează prin web. Inițial, browserul va păstra datele utilizatorului în istoric timp de 3 săptămâni, iar numărul de subiecte va fi limitat la 300. Cu toate acestea, există deja planuri de creștere a acestor numere.

Site-urile web vizitate de utilizator sunt clasificate pe baza acestor subiecte, iar dacă un site web nu a fost clasificat înainte, acesta va fi realizat printr-un algoritm de învățare automată, care va sugera un subiect. Prin urmare, Google va înțelege interesele unui utilizator.

La accesarea oricărui site web care acceptă Google API, vor fi distribuite 3 subiecte de care utilizatorul a fost interesat în ultimele 3 săptămâni. Această listă de subiecte va fi aleasă aleatoriu din primele 5 subiecte în fiecare săptămână.

Gândindu-ne la datele partajate în scopuri publicitareAPI-ul Topics permite într-adevăr o mai mare confidențialitate . În plus, un punct important este că nu vor fi furnizate date sensibile precum sexul, rasa și orientarea sexuală, evitând orice posibilitate de discriminare de către agenții de publicitate.

În plus, Google întărește faptul că oferă utilizatorilor setări care permit mult mai mult control și transparență decât formatul actual. În viitor, fiecare persoană va putea să-și editeze lista de subiecte – revizuind, eliminând și chiar dezactivând funcția.

Compania oferă, de asemenea, o pagină completă pentru a ghida utilizatorii despre cum să gestioneze datele din istoricul locațiilor . Are informații despre cum să activați, să dezactivați și chiar să ștergeți istoricul.

Importanța subiectului

Acum, s-ar putea să vă întrebați de ce vorbim despre acest subiect. Dreapta? Este simplu: pentru că modul în care captăm și folosim datele utilizatorilor este foarte important. Și trebuie să fie transparent!

Dintre datele pe care Google le colectează de la consumatori, informațiile despre locație sunt printre cele mai sensibile date . Atunci când sunt colectate, fie pe o perioadă scurtă sau lungă de timp, aceste date pot expune o persoană (identitatea sa, rutina, etc.) sau pot permite deducerea de informații personale, cum ar fi afilierea la grupuri politice/religioase și căsătoria, printre multe altele. .

De fapt, acesta nu este primul scandal de confidențialitate a datelor care a forțat companiile să ia decizii. Și acest fapt i-a alarmat în special pe cei care se bazează pe reclame pentru a reuși în campaniile lor de marketing.

Anul trecut, Apple a lansat funcția de confidențialitate a iPhone , App Tracking Transparency (ATT) și a cerut aplicațiilor să ceară permisiunea utilizatorilor înainte de a le urmări pe alte aplicații și site-uri web.

Nu numai că aceasta a fost o problemă pentru agentul de marketing care se bazează în totalitate pe datele de urmărire, dar a provocat și un prejudiciu financiar real unor platforme sociale. Potrivit unui raport, companii precum Facebook, YouTube, Snapchat și Twitter au pierdut peste 10 miliarde de dolari din venituri din reclame după schimbările de confidențialitate ale Apple.

Și din moment ce în marketingul digital este imposibil să te gândești la vreo strategie fără a folosi date, controversele legate de procesul Google sunt îngrijorătoare pentru profesioniștii din domeniu.

Știm că datele sunt esențiale pentru a înțelege mai bine profilul clientului sau clientului potențial și, pe baza acestuia, pentru a oferi conținut și produse sau servicii mai adecvate.

În acest caz, transparența este și mai necesară. Trebuie să solicitați autorizare și să îi clarificați întotdeauna utilizatorului ce date sunt colectate , pe lângă faptul că oferiți opțiunea de revocare a autorizației.

La urma urmei, are sens să ai mii de contacte în baza ta dacă nu sunt interesați de ceea ce oferi tu? Sau ce se întâmplă dacă pentru fiecare 10 e-mailuri pe care le trimiteți, utilizatorul deschide doar unul?

Într-o lume care acordă prioritate confidențialității fără cookie -uri , colectarea de date primare prin conținut excelent poate fi o modalitate bună de a genera în continuare clienți potențiali și venituri.

Pentru a colecta date în mod sigur și transparent, iată câteva sfaturi:

  • arătați utilizatorului importanța colectării acestor date;
  • să sublinieze (și să impună) securitatea informațiilor furnizate;
  • cere permisiunea (intotdeauna!);
  • facilita colectarea (dacă este posibil, prin integrări cu Gmail, Facebook, printre altele).

Și, bineînțeles, asigurați-vă că oferiți valoarea promisă în momentul captării datelor. Pe măsură ce clienții își dau seama de beneficiile furnizării de informații, vor ajunge să aibă mai multă încredere în compania dvs., ceea ce va face această livrare de date și mai dinamică.

Transparența și respectarea vieții private nu sunt doar practici necesare din punct de vedere legal. Fiind transparent și respectând confidențialitatea utilizatorilor dvs., sunteți sigur că aveți date mult mai valoroase și veți lua decizii și mai bune cu privire la strategia dvs. de marketing!

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate