Gustări pentru plajă care nu îngrașă!

Laura

Nutriționiștii susțin faptul că, gustările luate pe plajă sunt….foarte periculoase pentru siluetă! Puțin câte puțin, kilogramele se depun imediat! Nutriționistul Wasim Nazer afirmă următorul lucru: “Din prima spun un lucru. Atât pe plajă cât și în restul zilelor din an, este OBLIGATORIU să renunțați la cartofii prăjiți, gogoși, junk food sau dulciuri ambalate. Acest lucru ar trebui să fie literă de lege. Apoi putem să discutăm despre alegerile sănătoase pe care putem să le faceți din punctul de vedere al gustărilor”.

Ce gustări puteți lua pe plajă fără a vă îngrășa deloc?

Fructe proaspete

Citricele, mango, piersicile și fructele de pădure sunt fructe sarace în calorii, însă bogate în vitamine, fibre și mai ales minerale. Mai mult decât atât, acest tip de gustare nu determină balonare, dacă sunt consumate în mod individual. Astfel, nu există posibilitatea de apariție a unei….burtici proeminente care este foarte inestetică și nedorită de nimeni.

Fructe uscate și nuci

Din această categorie puteți alege un sortiment care vă place cel mai mult: caise, vișine, cireșe, prune deshidratate, migdale, fistic, nuci, arahide, alune de pădure, nuci caju sau nuci de macadamia. Este recomandat ca atunci când consumați fructe uscate să vă și hidratați foarte bine. Lichidele în combinație cu fructele uscate vor ține zenzația de foame departe, mult timp! Pentru că sunt alimente foarte bogate în calorii, cantitatea recomandată este atât cât încape în 2-3 pumni.

Legume proaspete

Pot fi consumați morcovi, castraveți și ardei gras. Fie împreună, sub formă de salată, sau separat. Este o gustare excelentă pentru plajă. La fel ca și fructele, și legumele proaspete protejează de razele UV și contribuie la hidratarea necesară pe perioada unei zile caniculare. Conțin multă apă!

Gustări păstrate la rece în geanta frigorifică

În geanta frigorifică unde păstrați băuturile puteți pune la rece și un iaurt și două sau trei bucățele de brânză săracă în calorii. Sunt două gustări care reușesc cu succes să țină senzația de foame la distanță precum și caloriile.

Popcorn

Nu vă fie teamă! Popcornul nu îngrașă dacă alegeți varianta simplă fără adaos de cașcaval sau unt. Trebuie preparat la cuptorul cu microunde. Ajută și el mult la eliminarea senzației de foame.

Sursa – www.ciao.ro

Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

TAGGED: ,
Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate