Idei de marketing pentru buletinul informativ prin e-mail de Black Friday și Cyber ​​Monday

Evans

Cel mai mare weekend de vânzare cu amănuntul se apropie cu pași repezi. Black Friday și Cyber ​​Monday vor fi aici înainte să vă dați seama. Este timpul să ne pregătim.

Începutul sezonului de cumpărături de Crăciun este cea mai grea perioadă a anului pentru retaileri. Necesită atenție nedivizată. Sute de buletine informative prin e-mail vor circula prin e-mail, ceea ce face dificilă ajungerea la abonați. Marketingul prin e-mail este încă cel mai important motor pentru vânzări în zilele noastre , chiar mai mult decât rețelele sociale. Trebuie să fiți gata să lansați și să rulați una dintre cele mai masive campanii ale anului. Și vă vom oferi cele mai bune idei de marketing prin e-mail de Black Friday și Cyber ​​Monday.

Idei de marketing prin e-mail de Vinerea Neagră

Sezonul sărbătorilor începe la începutul lunii noiembrie. Ziua Recunoștinței, precum și weekendul BFCM, este doar o piatră de hotar în drumul unui client către Crăciun. Prin urmare, este o idee grozavă să promovați campania înainte cu vânzări și să trimiteți buletine informative prin e-mail mai devreme pentru a avea un avans. În acest fel, veți învinge valul de buletine informative prin e-mail și vă veți face auzit.

Faceți linia de subiect puternică

Primul lucru pe care abonații îl vor citi este subiectul de Vinerea Neagră . Atrageți-le atenția și încurajați-i să deschidă un buletin informativ prin e-mail. Vorba lunga saracia omului. Cuvintele care trebuie incluse în rândurile de subiect atrăgătoare sunt:

  • Vânzare
  • 50% reducere
  • Reducere uriașă
  • BOGO
  • Captivant

Fă-l scurt, dar „seducător”.

Puteți întări impresia utilizând textul de previzualizare. Folosiți-l pentru a extinde expresia captivantă și pentru a le arăta abonaților informații suplimentare. Amintiți-vă că ar trebui să existe o tranziție lină de la linia de subiect la conținut, astfel încât să nu dezamăgiți abonații.

Utilizați gif-uri și emoji

Gif-urile și emoji -urile transmit în mod eficient o idee publicului. Ei pun puncte și aduc emoție în buletinul informativ prin e-mail. Considerate o limbă universală, ele se adresează în mod natural diferitelor grupuri de oameni. Fără a spune un cuvânt, puteți face ca buletinul informativ prin e-mail să pară distractiv, serios, sezonier, urgent și așa mai departe. Folosiți-le pentru a accentua mesajele în rândurile de subiect și pentru a atrage discret atenția asupra ofertelor din interiorul copiei.

Cuvântul magic: „Vânzare”

Folosiți „Vânzare” fără regrete, deoarece toată lumea se așteaptă. Combinați cuvântul cu „livrare gratuită” sau „cadou gratuit” pentru un impact și mai mare. Cu toate acestea, nu exagerați cu cuvântul „Free”.

Motivul este simplu: unii oameni, la fel ca și Google, pot considera că este spam și pot muta buletinul informativ prin e-mail la coșul de gunoi fără să arunce o privire.

Un alt cuvânt magic: „exclusiv”

Toată lumea își dorește produse exclusive: este în natura noastră. Declanșarea acestei senzații poate aduce rezultate bune. Acest lucru poate fi aplicat ca stimulente suplimentare pentru clienții fideli sau doar ca un truc pentru a genera mai mult trafic către magazinul dvs. electronic.

Rețineți, puteți combina acest cuvânt cu deficitul și obțineți rezultate și mai bune.

Aveți o afacere în fiecare zi

Oferirea adevărată valoare clienților în fiecare zi ar trebui să fie motto-ul unei bune campanii de marketing prin e-mail. Dacă sunteți în măsură, o strategie de a oferi o afacere în fiecare zi este exact ceea ce a prescris medicul. Poate necesita efort suplimentar, dar cu siguranță vă va plăti înapoi. Va ajuta la menținerea angajamentului, la creșterea interesului și la menținerea potențialilor cumpărători să revină.

Pentru a face față provocării cu succes, puteți utiliza un generator de șabloane de e-mail HTML online, cum ar fi Cărți poștale . Vă oferă posibilitatea de a crea și edita șabloane de e-mail în câteva secunde fără abilități de codare și proiectare. Veți putea trimite zilnic un buletin informativ unic prin e-mail, cu o ofertă exclusivă, fără a sacrifica calitatea. Pun pariu că clienții tăi vor aprecia această diligență.

Treci la subiect

Treci direct la obiect. Este o tactică câștigătoare când vine vorba de weekendul aglomerat al BFCM. Nimeni nu vrea să citească povești lungi despre reduceri. Există o grămadă de buletine informative prin e-mail cu oferte similare, așa că păstrați-l simplu.

Oamenii așteaptă cea mai bună ofertă, așa că dă-le. Nu îl ascundeți sau plasați după informații generale – faceți-l o vedetă a spectacolului. Utilizați un titlu pentru a anunța reducerea. Fă-l îndrăzneț, mare și, cel mai important, scurt.

Lăsați-i să mănânce cu ochii

Abordarea „mai puțin este mai mult” este foarte recomandată pentru weekendul BFCM. Cu toate acestea, nu înseamnă că trebuie să fii extrem de minimal. Afișați bestsellerurile publicului pentru a le reaminti ce îi așteaptă la magazin. La urma urmei, oamenii mănâncă cu ochii. Folosește-l în avantajul tău.

Rețineți că trebuie să fiți precaut aici, deoarece nu toți cititorii de e-mailuri pot afișa imagini. De asemenea, utilizatorii le pot dezactiva implicit. Nu uitați să furnizați informații alternative de fiecare dată.

Practicați reciprocitatea

Reciprocitatea este un truc psihologic pentru a atrage potențialii cumpărători. Oamenii iubesc cadourile. Prin urmare, puteți exploata fără rușine această slăbiciune umană pentru a crește veniturile. Deși necesită un act de generozitate precum oferirea unui cadou gratuit, merită fără îndoială.

Urgență de stres

Trucurile vechi de școală nu îmbătrânesc niciodată și stabilirea unui sentiment de urgență este o tactică dovedită. Este folosit în rândurile de subiect și copie. De exemplu, puteți alege astfel de fraze scurte în subiect și titluri precum:

  • Doar timp limitat
  • Numai azi
  • Vânzarea se încheie la miezul nopții
  • Ultima șansă de a face cumpărături
  • Au mai rămas doar ore

Generați entuziasm

Pentru a crea buzz și a genera entuziasm, puteți adopta mai multe tehnici.

În primul rând, trimiteți anticipații pentru a crea anticiparea promoțiilor și pentru a încânta oamenii în prealabil.

În al doilea rând, oferă un premiu mister. Fie utilizați un card răzuibil digital, fie imitați-l segmentând oamenii și oferind diferite reduceri. Utilizați gif-uri pentru vizualizare .

În cele din urmă, faceți vânzări flash. Sunt tehnici populare pentru marketing prin e-mail. Amintiți-vă să fiți foarte atenți la sincronizare. Totul ar trebui să fie sincronizat.

Creați un design impresionant

Cea mai bună ofertă a ta nu se va vinde singură. Are nevoie de un anturaj adecvat și un design bine gândit este calea de urmat.

 

Scopul este de a face designul să urle BFCM pe toate fronturile și de a direcționa discret atenția către reducere. Desigur, practica generală este utilizarea unei palete de culori negre. Puteți adopta oricând alte scheme de culori. Folosiți gif-uri animate, imagini amuzante, emoji-uri etc.

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate