IMPORTANT! Românii plătesc mai mult pentru carne decât polonezii și mai mult decât ungurii pentru haine (EUROSTAT)

Laura

Din nefericire, România se află alături de bulgari și turci la coada salariior în Europa. Deși românii au salarii foarte mici, în mod paradoxal, românii plătesc mai mult pentru kilogramul de carne, de lapte, brânză și ouă decât polonezii sau decât cetățenii din Muntenegru. Potrivit datelor EUROSTAT, prețurile de la noi le depășesc pe cele din Lituania, Cehia, Ungaria și încă alte câteva state.

Media din UE a prețului la lapte, brânză și ouă e de 100 de lei; în România costă 92.3 lei. Cel mai ieftin costă la polonezi (67,9 lei) și cele mai scumpe sunt la norvegieni (161,6 lei).Este foarte interesant faptul că, în Lituania, Cehia, UK, Serbia, Ungaria, Muntenegru, Turcia, Bosnia, Muntenegru, Macedonia de Nord sau Polonia, prețurile la aceste produse sunt mai mici decât în România.

Media unei nopți la hotel în UE este de 100 de lei; în România este de 53,4 lei, în Turcia e de 40,3 lei, iar în Elveția de 169 de lei.

În ceea ce privește prețul la carne, plătim mai mult (62,1) decât polonezii (60,7), muntenegrenii (61,5) și turcii (51,8).

La haine, clasamentul preturilor e următorul: Turcia – 33,4, Ungaria – 73, Macedonia de Nord – 74,3, Bulgaria – 78,2, România – 81,9. Datele au fost extrase de Hotnews.ro. din statistica EUROSTAT.

                                                                                      Sursa – www.stiripesurse.ro

                                                                      Sursa fotografiei – www.pixabay.com

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate