În primele 10 luni ale acestui an, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 2%

constructii_2_08310000-630x420.jpg

In primele 10 luni ale acestui an, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 2,0% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajustat cu 1,3% in functie de zile lucratoare si sezonalitate, Institutul National de Statistica.

În luna octombrie, volumul construcțiilor a crescut cu 1,5% de la lună la lună și a scăzut cu 0,2% lună la lună pe baza numărului de zile lucrătoare și a ajustărilor sezoniere. Mediafax scrie că, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 16,8% ca serie totală și cu 13,7% ca serie ajustată pentru numărul de zile lucrătoare și sezonalitate.

Față de septembrie 2021, volumul lucrărilor de construcții în luna octombrie a crescut cu 1,5% conform seriei totale, în principal datorită creșterii lucrărilor de întreținere de bază (+ 9,7%) și lucrărilor curente de întreținere și reparații (+ 8,7%).

Proiectele de construcții noi au scăzut cu 1,6%. În ceea ce privește obiectele de construcție, clădirile nerezidențiale au crescut (+8,8%). Proiectele de construcții rezidențiale și de inginerie au scăzut cu 1,3%, respectiv 0,7%.

Volumul construcțiilor a fost redus cu 0,2% în funcție de numărul de zile lucrătoare și seria de ajustare sezonieră, iar reducerea a fost proeminentă în proiectele curente de întreținere și reparații (-0,6%).

Lucrările de întreținere de bază și lucrările de construcții noi au crescut cu 2,3%, respectiv 0,9%. Dintre proiectele de construcții, volumul construcțiilor rezidențiale a scăzut cu 3,2%, iar volumul construcțiilor inginerești a scăzut cu 0,9%. Construcțiile nerezidențiale au crescut cu 9,9%

Comparativ cu octombrie 2020, numărul total de proiecte de construcții în octombrie 2021 a fost redus cu 16,8%. Pe elemente structurale se reduc sau se înregistrează lucrări de întreținere de bază (-37,6%), lucrări de întreținere și reparații curente (-16,8%) și lucrări de construcții noi (-13,2%).

  GUVERNUL ROMÂNIEI - Datoria publică a explodat, este peste 50% din PIB

În ceea ce privește obiectivele de construcții, volumul construcțiilor nerezidențiale și inginerești a scăzut cu 29,3%, respectiv 26,1%. Construcțiile de locuințe au crescut cu 29,9%.

Conform unei serii de ajustări în funcție de numărul de zile lucrătoare și de factori sezonieri, volumul total de construcție a scăzut cu 13,7%. După elementele structurale, reducerea este următoarea: lucrări de întreținere de bază (-35,5%), întreținere și întreținere curentă (-15,2%) și lucrări de construcții noi (-9,0%). În ceea ce privește obiectivele de construcții, volumul construcțiilor nerezidențiale și construcțiilor inginerești a scăzut cu 28,1%, respectiv 21,4%. Construcțiile de locuințe au crescut cu 33,4%.

În primele 10 luni, numărul total de proiecte de construcții a scăzut cu 2,0% față de aceeași perioadă a anului 2020. Din perspectiva elementelor structurale, lucrările de întreținere a infrastructurii (-23,9%) și lucrările de întreținere curente scad și lucrările de întreținere (-13,5%).

Proiectele de construcții noi au crescut cu 6,3%. În ceea ce privește obiectele de construcție, construcțiile de locuințe au crescut (+ 28,1%). Construcțiile nerezidențiale și construcțiile inginerești au scăzut cu 12,1%, respectiv 8,8%.

Volumul lucrărilor de construcții a fost redus cu 1,3%, s-au efectuat o serie de ajustări în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.Reducerea s-a concentrat în principal în lucrări de întreținere de bază (-20,7%) și lucrări curente de întreținere și reparații (- 12,3%)). Proiectele de construcții noi au crescut cu 6,2%. În ceea ce privește obiectele de construcție, construcția de locuințe a crescut (+ 21,9%). Construcțiile nerezidențiale și construcțiile inginerești au scăzut cu 10,7%, respectiv 5,7%.

Sursa: Stiri pe Surse

Recomandari:

Panică globală: mai multe fabrici din China se închid și opresc livrările
Impozitarea companiilor multinaționale, un loz câștigător pentru România!
Cel mai ieftin stat din Uniunea Europeană pentru bunuri de consum și servicii este România!
Persoanele care au muncit mai puțin de 15 ani și au contribuit cel puțin 10 ani, vor primi pensie!
Solutii inteligente pentru instalatia electrica, la Divers Market
Care va fi soarta automobilelor cu motoare diesel și pe benzină?
Fermierii pot depune și pe 20 decembrie facturile pentru decontarea cheltuielilor aferente consumulu...
Începe programul Casa Verde Fotovoltaice
A început un adevărat război comercial între Franța și Rusia!
Exporturile de alimente și băuturi din Marea Britanie către UE s-au redus la jumătate!
Economistul care a prezis criza din 2008, predicții pesimiste: 'Vine mama tuturor crizelor!'
GUVERNUL ROMÂNIEI - Datoria publică a explodat, este peste 50% din PIB
Ultimul dintre cele mai mari avioane de pasageri din lume, Airbus A380, a fost livrat noului proprie...
APIA plătește 191,95 milioane lei ajutor de stat pentru motorină în trimestrul III al acestui an
Dobânzi record plătite de România!
Românii deranjează firmele din Vest! Dorește Guvernul Cîțu falimentul industriei de transport intern...
Reformă în Ministerul Economiei: Directori concediați și jumătate din posturile existente desființat...
România își poate salva companiile aeriene prin ajutor de stat
Până în anul 2030, tranzacțiile online vor deveni de trei ori mai mari
Sprijin pentru familiile cu copii din partea guvernului, pentru construcția de locuințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *