În primele 10 luni ale acestui an, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 2%

SocialNews

In primele 10 luni ale acestui an, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 2,0% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajustat cu 1,3% in functie de zile lucratoare si sezonalitate, Institutul National de Statistica.

În luna octombrie, volumul construcțiilor a crescut cu 1,5% de la lună la lună și a scăzut cu 0,2% lună la lună pe baza numărului de zile lucrătoare și a ajustărilor sezoniere. Mediafax scrie că, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 16,8% ca serie totală și cu 13,7% ca serie ajustată pentru numărul de zile lucrătoare și sezonalitate.

Față de septembrie 2021, volumul lucrărilor de construcții în luna octombrie a crescut cu 1,5% conform seriei totale, în principal datorită creșterii lucrărilor de întreținere de bază (+ 9,7%) și lucrărilor curente de întreținere și reparații (+ 8,7%).

Proiectele de construcții noi au scăzut cu 1,6%. În ceea ce privește obiectele de construcție, clădirile nerezidențiale au crescut (+8,8%). Proiectele de construcții rezidențiale și de inginerie au scăzut cu 1,3%, respectiv 0,7%.

Volumul construcțiilor a fost redus cu 0,2% în funcție de numărul de zile lucrătoare și seria de ajustare sezonieră, iar reducerea a fost proeminentă în proiectele curente de întreținere și reparații (-0,6%).

Lucrările de întreținere de bază și lucrările de construcții noi au crescut cu 2,3%, respectiv 0,9%. Dintre proiectele de construcții, volumul construcțiilor rezidențiale a scăzut cu 3,2%, iar volumul construcțiilor inginerești a scăzut cu 0,9%. Construcțiile nerezidențiale au crescut cu 9,9%

Comparativ cu octombrie 2020, numărul total de proiecte de construcții în octombrie 2021 a fost redus cu 16,8%. Pe elemente structurale se reduc sau se înregistrează lucrări de întreținere de bază (-37,6%), lucrări de întreținere și reparații curente (-16,8%) și lucrări de construcții noi (-13,2%).

În ceea ce privește obiectivele de construcții, volumul construcțiilor nerezidențiale și inginerești a scăzut cu 29,3%, respectiv 26,1%. Construcțiile de locuințe au crescut cu 29,9%.

Conform unei serii de ajustări în funcție de numărul de zile lucrătoare și de factori sezonieri, volumul total de construcție a scăzut cu 13,7%. După elementele structurale, reducerea este următoarea: lucrări de întreținere de bază (-35,5%), întreținere și întreținere curentă (-15,2%) și lucrări de construcții noi (-9,0%). În ceea ce privește obiectivele de construcții, volumul construcțiilor nerezidențiale și construcțiilor inginerești a scăzut cu 28,1%, respectiv 21,4%. Construcțiile de locuințe au crescut cu 33,4%.

În primele 10 luni, numărul total de proiecte de construcții a scăzut cu 2,0% față de aceeași perioadă a anului 2020. Din perspectiva elementelor structurale, lucrările de întreținere a infrastructurii (-23,9%) și lucrările de întreținere curente scad și lucrările de întreținere (-13,5%).

Proiectele de construcții noi au crescut cu 6,3%. În ceea ce privește obiectele de construcție, construcțiile de locuințe au crescut (+ 28,1%). Construcțiile nerezidențiale și construcțiile inginerești au scăzut cu 12,1%, respectiv 8,8%.

Volumul lucrărilor de construcții a fost redus cu 1,3%, s-au efectuat o serie de ajustări în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.Reducerea s-a concentrat în principal în lucrări de întreținere de bază (-20,7%) și lucrări curente de întreținere și reparații (- 12,3%)). Proiectele de construcții noi au crescut cu 6,2%. În ceea ce privește obiectele de construcție, construcția de locuințe a crescut (+ 21,9%). Construcțiile nerezidențiale și construcțiile inginerești au scăzut cu 10,7%, respectiv 5,7%.

Sursa: Stiri pe Surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate