În România se construiește cel mai mare spital de urgență din sud-estul țării!

SocialNews

Surse oficiale susțin faptul că acest spital va deveni funcțional la sfârșitul anului 2022.

Modernul spital se construiește în orașul Sinaia din judetul Prahova și este destinat, în special, victimelor accidentelor petrecute pe DN1.
Este un proiect care a început în urmă cu 17 ani, iar după o perioadă de stagnare destul de mare, lucrările au fost reluate în anul 2019.

În momentul de față clădirea este în stadiul de finișaje. Este singurul spital din această zonă care este construit de la zero. Vor lucra 20 de medici aici, cazarea lor fiind în apartamente puse la dispoziție de primăria orașului.

Suprafața noului spital va fi de 7419 mp și va fi construit pe 5 nivele. Va avea 6 secții, un bloc operator și secția de ATI.
Oficialii susțin faptul că, acest spital nou va reuși să degreveze Spitalul Județean din Ploiești și este conceput, în special, accidentelor rutiere petrecute pe DN1.

In cadrul ambulatoriului din spital vor exista cabinete medicale pentru fiecare specialitate: oftalmologie, ortopedie, dermatovenerologie, chirurgie generală, medicină internă, psihiatrie, pediatrie, pneumologie, diabet zaharat, nutriție, neurologie, alergologie, imunologie clinică, urologie, obstetrică-ginecologie.

Blocul operator va avea 3 săli de operații, două săli de chirurgie septică și o sală de chirurgie aseptică. Aparatura va fi de ultimă generație și este achiziționată din America. Tot aici va exista și un bloc de nașteri compus din două săli de operație.

Dacă luăm în considerare faptul că Valea Prahovei este si o zonă turistică foarte solicitată, putem spune că investiția este, cu adevărat, foarte bine venită în aceste locuri!

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate