Interdictia becurilor cu halogen dilema 2022

Evans

Interzicerea becurilor cu halogen in favoarea produselor de iluminat mai durabile este un subiect popular de dezbatere de cativa ani incoace. In septembrie 2021, cand a intrat in vigoare faza finala a reglementarilor energetice ale UE, vanzarea becurilor cu halogen a fost interzisa atunci.

Acum insa, guvernul Romaniei a anuntat ca din septembrie 2022, becurile cu halogen nu vor mai fi disponibile pentru cumparare si ca becurile fluorescente vor urma exemplul in septembrie 2023. Ei afirma ca aceasta interdictie va reduce emisiile si va economisi consumatorii de energie. facturilor, prin reducerea consumului anual de energie electrica. Aceasta miscare face parte dintr-un obiectiv mai larg de a aborda schimbarile climatice si de a promova un viitor mai curat , ajutand in acelasi timp consumatorii sa economiseasca aproximativ 500 RON la facturile anuale de energie electrica.

In timp ce efectele adverse ale becurilor sunt adesea trecute cu vederea, datele care sustin interzicerea becurilor cu halogen si trecerea la tehnologii noi, eficiente din punct de vedere energetic, sunt uluitoare. Interzicerea becurilor cu halogen si incurajarea consumatorilor sa cumpere alternative eficiente din punct de vedere energetic va impiedica eliberarea in atmosfera a aproximativ 1,26 tone de emisii de carbon in fiecare an. Acesta este echivalentul cu scoaterea a peste 500.000 de masini de pe drumuri aici, in Romania! Deci, interdictia nu numai ca reduce facturile pentru consumatori si consumul anual de energie electrica, dar va ajuta si companiile si oamenii sa-si reduca amprenta de carbon si emisiile de gaze cu efect de sera.

Pentru a promova alternative mai bune si pentru a ajuta consumatorii sa faca schimbarea, ministrii intentioneaza sa prezinte noi sfaturi privind ambalajul becurilor. Acest sfat va fi sub forma unei noi etichete energetice „redimensionate”. Aceste etichete vor simplifica scara, facand mai usor pentru consumatori sa faca alegeri mai bune si sa-si reduca consumul de energie. Ca atare, eticheta va include doar AG si nu va mai include evaluari energetice A+, A++ sau A+++. Din cauza modificarilor, foarte putine becuri vor atinge acum o clasificare A, care va ajuta consumatorii sa aleaga cea mai ecologica optiune.

 

Va invitam in magazinul nostru online www.classlights.ro pentru a descoperi o gama larga de corpuri de iluminat

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate