Intoxicaţia cu apă poate fi fatală!

SocialNews

Ce se poate întâmpla dacă bem mai mult de 6 litri de apă pe zi?

Pentru o astfel de cantitate de apă, riscăm sa facem intoxicație cu apă. Una din urmările acestui lucru se reflectă prin scăderea îngrijorătoare a nivelului de sodiu și de electroloți
din organism. În astfel de situații, rinichii nu mai pot face față cantității mari de lichid din organism. Apa va ajunge în felul acesta în sânge și apoi urmează decesul.

Care sunt semnele intoxicației cu apă?
Potrivit specialiștilor din domeniul medical, în primele stadii ale sale, intoxicația cu apă nu dă simptomatologie, dar când afecțiunea se agravează, atunci pot apărea în primul rând stările de amețeală și de greaţă, urmate de confuzie și de dezorientare.

Dacă bolnavul s-a intoxicat cu apă netratată, atunci situația devine din ce în ce mai gravă și apar simptome precum spasme și crampe ale mușchilor, senzație de slăbiciune, pierderea cunoștinței, înțepenire și, în unele cazuri, comă.

În situația în care apa nu poate fi eliminată (din diverse cauze medicale), aceasta rămâne în corp și diluează cele mai importante substanțe din sânge. Pentru a nu se ajunge într-o astfel de situație, specialiștii recomandă să nu consumați o cantitate mare de apă dintr-o dată, ci de mai multe ori pe zi, în acest fel fiind eliminată în mod regulat, rinichii nefiind forțați.

Dacă situația este gravă, se pot administra medicamente diuretice pentru a crește cantitatea de urină eliminată și astfel să se refacă și concentraţia electroliţilor, fiind restabilit echilibrul hidroelectric.

Potrivit oamenilor de știință, aportul zilnic de apă ar trebui să fie, în funcţie de vârstă, între 30 şi 40 ml/kg/zi (exemplu 60 kg x 30 ml = 1.800 ml, 60×40=2.400; adică un adult de 60 kg trebuie să consume între 1,8 şi 2,4 litri de lichide).

Sursa – www.romaniatv.net

TAGGED: , ,
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate