Ion Cristoiu: ‘Dacă se retrage din funcţia de premier, vom avea o criză politică uriaşă’

Laura

Scandalul creat în jurul premierului Florin Cîțu, ca urmare a dezvăluirilor făcute în ultimele zile despre incidentul petrecut în America în urmă cu 20 de ani, ar putea fi consecința directă a încercării de retragere a acestuia din cursa pentru conducerea PNL, precizează Ion Cristoiu, potrivit Mediafax.

Mai mult decât atât, Ion Cristoiu a spus, în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, de la Aleph News, că, în acest context, Florin Cîţu s-ar putea retrage dacă se va dovedi că a făcut declaraţii false în legătură cu trecutul său.

La el, singurul lucru care îl poate termina este dacă undeva există o declaraţie a lui, şi băieţii o au, în care el spune că nu a fost condamnat sau nu a avut nicio problemă cu alcoolul. Este terminat. E fals în acte”, a afirmat Cristoiu, la Aleph News.

Au fost, de asemenea, precizate principale ipoteze legate de apariţia acestui scandal. Conform celor relatate de celebrul jurnalist, nu lipseşte nici o posibilă implicare a preşedintelui Klaus Iohannis.

După părerea mea, cea mai importantă ipoteză este următoarea: aceasta vine de la Cotroceni. Până pe 25 septembrie, mai pot fi impuse candidaturi la şefia PNL. Florin Cîţu, când a fost propus candidat să-l bată pe Ludovic Orban, s-a contat pe faptul că are funcţia de premier, s-a contat pe faptul că nu e atît de prost om politic. Nu întâmplător au ales un premier care are vizibilitate, bani. În această perioadă, Cîţu nu a corespuns aşteptărilor. Cu primarii s-a purtat arogant, vă spun eu din surse. S-a dus peste tot, dar nu vorbea el. Şi în acel moment, şi mult mai grav, a obligat sistemul să facă lucruri compromiţătoare, apropo de DNA. Şi cred ca ori să i se fi cerut să se retragă, ori să se încerce retragerea lui”, a susţinut publicistul.

Dacă există un scenariu, acesta este de retragere a lui de la PNL, nu din funcţia de premier, pentru că e riscant. Dacă se retrage din funcţia de premier, am avea o criză politică uriaşă. Trebuie să pună un alt premier. Şi-atunci, până pe 25 septembrie se poate întâmpla o mişcare: susţinătorii lui Iohannis spun: ne pare rău, nu mai merge. El iese şi anunţă că renunţă la candidatura la şefia PNL şi că recomandă organizaţiilor care l-au susţinut să-l susţină pe ăla. După părerea mea, numai Ciucă poate fi”, a afirmat publicistul.

Dacă până duminică seara niciun susţinător nu zice nimic s-a terminat, rămâne Cîţu. Dacă mâine (sâmbătă – n.r.) iese un tărăboi mai mare decât ne-am aştepta cu acel marş al LGBT înseamnă că a fost pusă la cale o diversiune ca să-l salveze pe Cîţu. Nu cred că preşedintele se va pronunţa… dacă va spune că trebuia să-şi dea demisia, înseamnă că deja i-a cerut demisia. Nu cred că bătălia se duce pe postul de premier pentru că produce o criză. La ora actuală, dacă nu e Iohannis în piesă… băieţii sunt cu sondajele şi zic hai să vedem. Deocamdată, din punctul meu de vedere, nu văd o presiune de care să ţină cont Iohannis”, a mai spus publicistul.

                                                                                  Sursa – www.stiripesurse.ro

                                                             Sursa fotografiilor – www.gov.ro și www.libertatea.ro

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate