Israelul a intrat puternic în Gaza pentru a-l elimina

SocialNews

Conducerea Hamas, inclusiv cel mai înalt oficial al acesteia din Gaza, este „pe fugă” în timp ce armata israeliană avansează mai departe spre sud în enclava palestiniană, a afirmat luni ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, transmite CNN, informează News.ro.

Operaţiunea militară israeliană din oraşul Khan Younis din sudul ţării „îşi va atinge în curând obiectivele”, pe măsură ce trupele avansează spre sud, spre Rafah – ultimul bastion rămas al Hamas, a declarat Gallant într-un briefing televizat. „Forţele noastre operează pe teren în cea mai mare parte a teritoriului din Fâşia Gaza”, a spus el.

Creierul din spatele operațiunii Hamas

Israelul l-a acuzat public pe liderul Hamas Yahya Sinwar că este „creierul” din spatele atacului din 7 octombrie al grupului – deşi experţii spun că este probabil unul dintre mai mulţi – ceea ce îl face una dintre ţintele cheie ale războiului său din Gaza.

Gallant a susţinut luni că Sinwar nu a avut niciun contact cu luptătorii săi şi a fost nevoit să fugă dintr-o ascunzătoare în alta, cu armata israeliană în urmărire. „El nu conduce forţele, este ocupat cu supravieţuirea sa personală. A devenit, în loc de şeful Hamas, un terorist fugar”, a declarat Gallant.

Gallant a mai afirmat că forţele israeliene au ucis sau rănit grav aproximativ jumătate dintre luptătorii Hamas din Gaza.

Hamas a negat: Husam Badran, un purtător de cuvânt al Hamas cu sediul în Qatar, a negat afirmaţiile lui Gallant, spunând că acestea au fost o încercare de a ridica moralul israelian. Luptătorii Hamas „operează în continuare în toate zonele” din Gaza, potrivit unei declaraţii a lui Badran publicată de presa HamasSursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate