Istoria primului bec prezentat de Classlights.ro

Evans

In 1802, Humphry Davy a inventat primul bec .A experimentat cu electricitatea si a inventat o baterie electrica, cand a conectat firele la baterie si o bucata de carbon, carbonul a stralucit, producand lumina. Inventia sa a fost cunoscuta sub numele de lampa cu arc electric. Desi producea lumina, nu o producea mult timp si era mult prea stralucitoare pentru utilizare practica.

In urmatoarele sapte decenii, alti inventatori au creat si „becuri”, dar nu a aparut niciun model pentru aplicare comerciala. Mai remarcabil, in 1840, omul de stiinta britanic Warren de la Rue a inchis un filament de platina spiralat intr-un tub vid si a trecut un curent electric prin el. Designul s-a bazat pe faptul ca punctul de topire ridicat al platinei i-ar permite sa functioneze la temperaturi ridicate si ca aceasta camera evacuata ar contine mai putine molecule de gaz care sa reactioneze cu platina, imbunatatind longevitatea acesteia.

In 1850, un fizician pe nume Joseph Wilson Swan a creat un bec prin includerea filamentelor de hartie carbonizata intr-un bec de sticla evacuat. Pana in 1860 avea un prototip functional, dar lipsa unui compartiment bun si a unei surse adecvate de energie electrica a dus la un bec a carui durata de viata era mult prea scurta pentru a fi considerat un producator eficient de lumina. Cu toate acestea, in anii 1870 au devenit disponibile pompe de vid mai bune si Swan a continuat experimentele pe becuri. In 1878, Swan a dezvoltat un bec de lunga durata, folosind un fir de bumbac tratat, care a eliminat si problema innegririi timpurii a becului.

La 24 iulie 1874, un electrician medical pe nume Henry Woodward si colegul sau Mathew Evans a depus un brevet canadian . Si-au construit lampile cu diferite dimensiuni si forme de tije de carbon tinute intre electrozi in cilindri de sticla umpluti cu azot .

Insa daca sunteti in cautare de cele mai morderne surse de lumina , corpuri de iluminat va invitam in magazinul nostru online www.classlights.ro pentru a descoperi gama noastra de solutii de iluminat.

 

Classlights va lumineaza noaptea !

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate