Izolarea și pandemia sunt lucruri greu de suportat. Divorțurile au crescut foarte mult pe perioada pandemiei!

SocialNews

Ceea ce se întâmplă pe perioada acestei pandemii, izolarea, teama de necunoscut precum și de moarte, se reflectă în mod direct asupra psihicului uman, în mod nefavorabil.

Toți simțim o stare de disconfort generală, teama de boală, îngrijorare față de ziua de mâine, neliniște generată de nesiguranța financiară, și multe alte lucruri de genul acesta.
Izolarea și pandemia sunt lucruri greu de suportat. Divorțurile au crecut foarte mult pe perioada pandemiei!
Psihologul Gabriela Minescu a explicat la emisiunea Sfat de sănătate, ce impact a avut pandemia asupra psihicului oamenilor:
„Nu este doar impactul socio-economic, ci este și un impact sociologic al acestei întâmplări colective de care știm cu toții. Gândiți-vă că tot ce știam despre noi, tot ce știam despre viața noastră, toate libertățile pe care le aveam s-au schimbat. Au ajuns cuplurile să rămână izolate în case. De aici se pare că a crescut și numărul divorțurilor și numărul conflictelor. Există și frica legată de unde pleci și cu cine interacționezi. Cum ne organizăm munca, pentru că nu ne mai ducem la muncă, lucrăm de acasă și este așa ca un întreg sistem de monitorizare pe care trebuie să-l ducem în fiecare zi”, a afirmat Gabriela Minescu.
Izolarea și pandemia sunt lucruri greu de suportat. Divorțurile au crecut foarte mult pe perioada pandemiei!
 „Consecințele se referă mai puțin la faptul că am putea fi amendați, ci mai degrabă la cele ce țin de sănătate. Este de luat în calcul un alt tip de efect. Dacă prietenii mei își doresc să mă vadă, mă duc, mă întâlnesc cu ei, știu eu pe unde au fost ei înainte?
Mulți oameni rămân cu o frică. Chiar dacă se simt mai în siguranță pentru că s-au vaccinat, temerile persistă”, a mai adăugat psihologul Gabriela Minescu.
 „Trebuie să repeți de foarte multe ori un gest pentru a-ți intra în cotidian, dar noi am fost obișnuiți să purtăm atât de des masca, că a devenit parte din echipamentul nostru zilnic. Sunt oameni care nici nu mai realizează, pentru că a devenit o obișnuință. Uită să mai scoată masca, indiferent unde se află.
Sunt oameni care intră în panică fără măști. Legat de mască mai există totuși și alte efecte, pentru că a devenit așa un soi de uniformă, după care ne ascundem toți. Se întâmplă ca oamenii să nu se mai recunoască pe stradă, să nu se mai salute. Astfel masca nu ne mai permite să decodificăm mesajele pe care oamenii le transmit. Uneori nu știi dacă cel de după mască îți spune ceva furios fiind sau glumeț.
Pe de altă parte, există și persoane care se bucură de purtatul măștii. Pentru că ei nu mai zâmbesc, sunt după mască și acolo rămâne ceea ce simt eu”, a precizat Gabriela Minescu, în cadul unei emisiuni care a fost difuzată de postul de televiziune Antena 3.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
1 Comment
servere vps gazduire web servere dedicate