Jimmy Carter și soția sa sunt împreună de 75 de ani!

Laura

Jimmy Carter și soția sa au sărbătorit nunta de diamant. Fostul președinte american are 96 de ani, iar soția sa 93 de ani!

Jimmy Carter, care s-a aflat la Casa Albă între 1977 şi 1981, şi soţia sa Rosalynn au sărbători tmiercuri nunta de diamant, celebrând 75 de ani de căsătorie, relatează AFP.

Soții Carter trăiesc în orăşelul Plains, din Georgia, de la plecarea lor de la Washington.

Cei doi soți „au petrecut o zi liniştită la reşedinţa lor din Plains„, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt. Fostul preşedinte i-a oferit soţiei „un colier ornat cu un pandantiv de diamant”, aşa cum cere tradiţia. O recepţie oficială este prevăzută pentru sâmbătă în clădirea liceului din oraş, a adăugat ea.

Jimmy Carter și soția sa, s-au întâlnit în 1945 prin intermediul surorii mai mici a lui Jimmy Carter, care studia atunci al Şcoala Navală din Annapolis, iar nunta lor a avut loc la 7 iulie 1946, informează Agerpres.ro.

Artizan al Acordurilor de la Camp David care au dus, în martie 1979, la semnarea tratatului de pace israeliano-palestinian, democratul a fost puternic criticat în SUA în timpul luării ca ostatici a unor americani în Iran în 1979-1980.

După ce a părăsit Casa Albă, el a creat Centrul Carter în 1982 pentru a promova dezvoltarea, sănătatea şi rezolvarea conflictelor în lume.

În anul 2002 fostul președinte al SUA, a primit Premiul Nobel pentru Pace, în special pentru „deceniile sale de eforturi neobosite pentru a găsi soluţii paşnice la conflicte internaţionale„.

Sursa –www.stiripesurse.ro

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate