KAMPALA atentate sinucigase

SocialNews

KAMPALA, 16 nov (Reuters) – Statul Islamic a revendicat marti un atac in inima capitalei Ugandei, dupa ce trei atacatori sinucigasi au ucis trei persoane si i-au trimis pe membri ai parlamentului sa candideze la acoperire, cel mai recent dintr-un val de atentate cu bomba.

Exploziile de la Kampala, care au fortat evacuarea parlamentului, au socat o natiune cunoscuta ca un bastion impotriva militantilor islamisti violenti din Africa de Est si al carei lider si-a petrecut ani de zile cultivand sprijinul securitatii occidentale.

Statul Islamic si-a revendicat responsabilitatea prin intermediul agentiei de stiri Amaq a grupului pe un cont afiliat Telegram. Poreclele celor trei atacatori indicau ca toti erau ugandezi.

Numarul mortilor, inclusiv cei trei atentatori, a fost de sase, a declarat purtatorul de cuvant al politiei, Fred Enanga, inclusiv ofiterii de politie. Un diplomat a declarat pentru Reuters ca doi ofiteri de politie au fost ucisi.

Enanga a spus ca 33 de persoane au fost tratate in spital, inclusiv cinci in stare critica.

Politia a spus ca serviciile de informatii au indicat ca Fortele Democratice Aliate (ADF) aliniate la Statul Islamic sunt responsabile.

„Informatiile noastre… indica faptul ca acestea sunt grupuri teroriste interne care sunt legate de ADF”, a spus Enanga.

Exploziile la o distanta de trei minute – prima in apropierea sectiei centrale de politie si doua foarte aproape de parlament – ​​i-au facut pe parlamentari si angajati de birou sa se grabeasca sa se adaposteasca peste cioburi de sticla sparta, in timp ce un val de fum alb se ridica deasupra centrului orasului.

Un atacator sinucigas care purta un rucsac a detonat in apropierea punctului de control de la sectia de politie, ucigand doi oameni, a spus Enanga. Al doilea atac, care a implicat doi atacatori sinucigasi pe motociclete, a ucis o persoana.

„S-a auzit un sunet puternic de genul asta de la o arma mare. Pamantul s-a cutremurat, aproape ca mi-au surd urechile”, a declarat Peter Olupot, un paznic bancar de 28 de ani, apropiat parlamentului. 

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate