La deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo va participa și Împaratul Naruhito

SocialNews

Marți, Agenția Casei Imperiale, a anunțat faptul că Împăratul japonez Naruhito va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, informează Kyodo, potrivit Agerpres.

De asemenea, reprezentanții aceleiași agenții, au precizat că împărăteasa Masako nu va fi prezentă vineri la ceremonia de pe Stadionul Naţional din capitala Japoniei. Organizatorii şi-au propus să reducă numărul de participanţi, pentru a preveni răspândirea virusului.

Conform aceleiaşi surse, împăratul Naruhito se va întâlni joi cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, la Palatul Imperial.

Potrivit oficialilor responsabili cu organizarea acestui eveniment, Japonia face aranjamente pentru ca împăratul, patronul onorific al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice,
să declare deschisă competiţia în timpul ceremoniei.

Comitetul de organizare a făcut o solicitare, la jumătatea săptămânii trecute, pentru ca împăratul în vârstă de 61 ani să participe la ceremonie, potrivit agenţiei.

Cu toate acestea, membrii familiei imperiale nu vor urmări competiţiile olimpice pe arene, după ce organizatorii au luat decizia fără precedent, la începutul acestei luni, ca
întrecerile să se desfăşoare aproape în totalitate fără spectatori, în condiţiile în care Tokyo se luptă să ţină sub control numărul tot mai mare de infectări cu Covid-19.

Potrivit Cartei Olimpice, şeful statului ţării gazdă trebuie să proclame Jocurile Olimpice deschise.

Împăratul Naruhito este al treilea împărat care a acceptat rolul de patron onorific. De asemenea, tot acesta este primul împărat al Japoniei care și-a asumat rolul de patron onorific atât pentru Jocurile Olimpice, cât şi pentru cele Paralimpice.

Tatăl său, împăratul Akihito, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Nagano, în 1998, în timp ce bunicul său, împăratul Hirohito, a dat startul Jocurilor Olimpice de vară
de la Tokyo, din 1964, precum şi al Jocurilor de iarnă de la Sapporo, din 1972.


                                                                                                   Sursa – www.stiripesurse.ro

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate