Laboratoarele unde au fost identificate primele cazuri de COVID-19 din China vor fi controlate de OMS!

Laura

Vineri, reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, au cerut un control al laboratoarelor unde au fost identificate primele cazuri de Covid-19 în China,
în continuarea anchetei cu privire la originile pandemiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus OMS, a precizat într-o reuniune care a avut loc vineri, că trebuie făcute studii ori luate măsuri în cinci domenii principale, acestea incluzând „controale ale laboratoarelor şi institutelor de cercetare active în regiunea unde au fost identificate primele cazuri umane în decembrie 2019„.


De asemenea, OMS are în vedere efectuarea de „studii integrate cu privire la oameni, animale sălbatice, animale din captivitate şi din crescătorii şi la mediu„, precum şi
studii care să dea prioritate zonelor geografice unde a fost semnalată cel mai devreme circulaţia SARS-CoV-2 şi zonelor limitrofe unde s-a constatat o prevalenţă puternică a coronavirusului legat de SRAS (SARSr-CoV) în rezervoare non-umane„.

Organizaţia cere totodată „studii cu privire la pieţele de animale din Wuhan şi împrejurimi” şi „lucrări suplimentare de epidemiologie şi epidemiologie moleculară asupra primelor secvenţe ale virusului„.

Ne aşteptăm din partea Chinei să susţină această nouă fază a procesului ştiinţific punând la dispoziţie toate datele pertinente, în mod transparent, şi de asemenea ne aşteptăm de la toate statele membre să susţină procesul ştiinţific abţinându-se de la politizarea lui„, a adăugat directorul OMS.

Exista o presiune foarte mare îndreptată asupra organizaţiei internaţională cu sediul la Geneva, pentru organizarea unei noi anchete aprofundate asupra originilor pandemiei de COVID-19. Concluziile unei anchete comune întreprinse în China la începutul anului de către cercetători chinezi şi o echipă selecţionată de OMS nu a făcut lumină în acest sens.

                                                                                               Sursa – www.stiripesurse.ro

                                                                              Sursa fotografiilor- www.pixabay.com

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate