“Lăsați copiii să se infecteze! Este mai sigur decât vaccinul anti-Covid!” – a afirmat un celebru profesor din UK

Laura

Un celebru profesor din Marea Britanie susține faptul că, valul în creștere al cazurilor poate fi o modalitate mai bună de a construi imunitatea la adolescenți. Acesta este de părere că este un lucru mult mai bun decât de a-i expune la riscuri potențiale din cauza unui vaccin, relatează The Telegraph.

Copiii ar putea fi “mai bine protejați de imunitatea naturală generală prin infecție decât cerându-le să își asume riscul unui posibil vaccin” precizează profesorul Robert Dingwall.

Profesorul britanic face parte din grupul JCVI și oferă consiliere cu privire la vaccinuri. Acesta a mai declarat presei faptul că, dinamica de creștere continuă a cazurilor în rândul tinerilor și copiilor poate constitui un “ultim val” de infecții ușoare.

El a sugerat că acest lucru este o modalitate mult mai bună de a construi imunitatea la persoanele adolescente care prezintă un “risc intrinsec scăzut la COVID”, comparativ cu expunerea la orice riscuri potențiale din cauza unui vaccin.

JCVI a fost solicitat de către mai mulți miniștri cu privire la oportunitatea vaccinării persoanelor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

Publicația britanică The Telegraph a dezvăluit luna trecută ca acest grup nu era dispus să dea undă verde vaccinării copiilor din Marea Britanie. Guvernul britanic a achiziționate suficiente vaccinuri Pfizer pentru a inocula toți copiii britanici cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

În foarte multe postări făcute pe rețeaua de socializare Twitter, profesorul Robert Dingwall a precizat următorul lucru: “Adolescenții prezintă un risc intrinsec scăzut de Covid. Vaccinurile trebuie să fie extrem de sigure pentru a învinge acest lucru. Având în vedere riscul redus de Covid pentru majoritatea adolescenților, nu este imoral să credem că aceștia pot fi mai bine protejați de imunitatea naturală generală prin infecție decât cerându-le să își asume riscul posibil al unui vaccin.

În urmă cu două săptămâni, profesorul Anthony Harnden, vicepreședintele JCVI, a declarat pentru programul Today al BBC Radio 4: “Trebuie să fim absolut convinși că aceste vaccinuri sunt complet sigure, dar, desigur, este foarte diferit de imunizarea a milioane de copii. Vom analiza foarte atent datele care apar din SUA și din alte țări privind vaccinurile la copii înainte de a face presupuneri, dar nu suntem încă la punctul de a vaccina copiii” a spus acesta.

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un sezon gripal mai grav în acest an sau chiar cu o epidemie în afara sezonului susțin oamenii de știință. Acest lucru se poate datora, conform specialiștilor, lockdown-urilor și distanțării sociale din iarna trecută. Acestea au făcut ca populația să dețină o imunitate mai redusă în prezent.

 

Sursa – www.stiripesurse.ro

Sursa fotografiei – www.pixabay.com

 

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate