Legăturile mai puțin știute ale milionarului Benny Steinmetz cu afacerea Roșia Montană

SocialNews

Milionarul Beny Steinmetz este implicat direct în afacerea Roșia Montană. Acesta a fost condamnat la executare în dosarul Ferma Băneasa, fiind de altfel cel mai cunoscut dosar în care a fost implicat.

Steinmetz are însă legături și cu Roșia Montană, dosar în care România riscă despăgubiri uriașe

Principalele afaceri ale lui Steinmetz, care l-au propulsat în topul miliardarilor lumii, sunt legate de proiectele miniere. Începând cu anul 2009, grupul de firme BSG (Benny Steinmetz Group), pe care îl controlează, a preluat un pachet majoritar al acțiunilor proiectului minier de la Roșia Montană. Având sprijinul expres al Guvernului Boc (exprimat clar de fostul ministru Adriean Videanu), dar și al președintelui Traian Băsescu, ulterior și al Guvernului Ponta, proiectul a fost resuscitat într-un mod care i-a revoltat pe cetățenii români, care au ieșit în stradă, în toamna anului 2013, pentru a-l bloca, scrie România Curată. (…) Pe lângă Afacerea Roșia Montană și scandalul de corupție din Guineea, Steinmetz a mai fost acuzat și de încălcări ale drepturilor omului și implicare în conflicte civile legate de alte exploatări miniere, în special diamante, în Congo și Sierra Leone. În apărarea sa, Steinmetz a acuzat faptul că ar fi victima unor defăimări plătite de mult mai cunoscutul miliardar George Soros. În 2012 și 2013, presa economică internațională a publicat investigații din care reieșea că, de fapt, Steinmetz era cel care plătea companii de PR să-l atace și să propage mituri conspiraționiste despre Soros, ajungând să dea în judecată una dintre aceste companii pe motiv că… nu și-ar fi făcut treaba bine.

 

 Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate