Legea privind eliminarea violenței și a hărțuirii la locul de muncă, aprobată de Guvern

SocialNews

Guvernul a aprobat legea prin care România aderă la convenția OIM 190/2019 privind eliminarea violenței și a hărțuirii la locul de muncă. Anunțul a fost făcut, joi, pe Facebook de Ministerul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Concret, angajații vor fi mai bine protejați împotriva violenței și hărțuirii la muncă.

Practic, vor fi considerate acte de hărțuire și violență: abuzul fizic și verbal, hărțuirea și mobbing-ul, hărțuirea sexuală, amenințările, dar și urmărirea/supravegherea.

În plus, se extinde spațiul în care hărțuirea este considerată că are legătură cu munca, și aici vorbim despre delegații, team building-uri, deplasarea către serviciu, orice spațiu public sau privat care are legătură cu locul de muncă, dar și comunicarea on-line.

Vestea bună este, de asemenea, că nu doar angajații vor fi protejați, ci și persoanele aflate în perioada de formare. În această categorie intră stagiarii/ ucenicii, cei cărora le-a încetat raportul de muncă, voluntarii, candidații pentru un loc de muncă, dar și persoanele care exercită autoritatea, îndatoririle sau responsabilitățile unui angajator.Sursa

  Biden a ordonat suplimentarea sprijinului pentru Israel
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment