Littleshoes va explica de ce papucii din piele sunt cea mai buna alegere

SocialNews

Pantofii sunt fabricati din multe materiale diferite si in culori si forme infinite. La inceput, forma si aspectul unui pantof aveau doar scopul de a proteja piciorul impotriva ranilor si a climei. Cu toate acestea, in vremurile mai moderne, stilurile de pantofi au fost puternic influentate de moda si folosite pentru a afisa statutul purtatorului.

De-a lungul secolelor, pielea a fost materialul principal pentru pantofi, in principal pentru ca a fost intotdeauna disponibila in cantitati suficiente. Astazi, desi pentru fabricarea incaltamintei sunt folosite o varietate de materiale, pielea este inca primordiala, din mai multe motive. Poate fi  formata , cusuta si facuta impermeabila, fara a-si pierde respirabilitatea . De asemenea, este foarte robusta si ofera o protectie excelenta impotriva ranilor la picioare. Niciodata nu vei transpira la fel de mult in pantofii din piele, in comparatie cu cei din alte materiale. Desi materialul este si respirabil, calitatile sale de impermeabilizare si nivelul de protectie pe care il ofera impotriva ranilor sunt semnificativ inferioare pielii. Prin aceste proprietati superioare, pielea este inca cel mai bun material pentru incaltaminte.

Materiale

O mare varietate de piei sunt folosite pentru a face fete de pantofi si nu este intotdeauna usor sa diferentiezi clar intre tipuri. Cele mai obisnuite tipuri de piele sunt pielea neteda pigmentata (acoperire cu liant de pigment pe partea cu fir ), pielea anilina ( piele cu pori deschisi ), pielea  cerata sau unsa ,  piele de caprioara . Pielea de vaca tabacita   este de obicei prelucrata pentru piele de talpa. In Europa, producatorii de incaltaminte sunt obligati sa precizeze clar tipul de materiale si procese.

Industria incaltamintei este cel mai mare utilizator de piele din lume, producand 14 miliarde de perechi de pantofi din piele pe an. Dintre acestea, aproximativ 11,5 miliarde sunt fabricate in fabrici asiatice, 8 miliarde de perechi provin doar din China, ceea ce il face cel mai mare producator. Prin comparatie, doar 26 de milioane de perechi de pantofi sunt produse in Germania si aproximativ 5 milioane de perechi de pantofi sunt produse in Marea Britanie.

Littleshoes.ro va invita in magazinul nostru online pentru a descoperi o gama larga de papuci si sandale din piele pentru copii , de cea mai intalta calitate si la cele mai accesibile preturi .

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate