LIVE TEXT Război în Ucraina, 19 septembrie

SocialNews

La începutul lunii iunie, Ucraina a lansat o contraofensivă pentru a alunga forțele ruse din teritoriile pe care le ocupaseră. Kievul a inițiat atacuri în trei puncte de pe linia frontului, care se întinde pe o lungime de 965 de kilometri. Cea mai crucială zonă din punct de vedere strategic se află în sud-estul orașului Zaporojie. Dacă ucrainenii reușesc să avanseze aici spre Marea Azov, ar putea întrerupe liniile de aprovizionare care conectează orașul rus Rostov-pe-Don cu Crimeea.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina în timpul zilei de marți 19 septembrie 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 19 septembrie, ora 02.00: Șeful spionajului militar ucrainean explică planul urmărit de Kiev prin dronele lansate spre teritoriul Rusiei

Șeful Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerul ucrainean al Apărării, Kirilo Budanov, a enumerat, într-un interviu acordat The Economist, obiectivele principale ale lansării dronelor spre teritoriul Federației Ruse.

Potrivit liderului GUR, unul dintre obiective este uzura sistemului rus de apărare aeriană, în al doilea rând dezactivarea transportului militar și a bombardierelor și, în al treilea rând, provocarea de daune instalațiilor militare de producție, cum ar fi recentul atac asupra fabricii de combustibil pentru rachete în regiunea Tver.

Continuarea aici

content-imageSursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate