Lucian Bode recunoaște dezastrul: suntem numărul unu în Europa în ceea ce privește „vaccinarea la chiuvetă”

SocialNews

Ministrul român de Interne, Lucian Bode, a declarat, duminică seara, la B1 TV, că România se află pe primul loc în Europa la vaccinări fictive. Peste 1.300 de persoane din țara noastră au fost cercetate și au fost întocmite peste 500 de dosare penale pentru această infracțiune.

„De multe ori sunt trist când se vorbește despre Ministerul de Interne… știți cum li se spunea înainte de Revoluție polițiștilor, sunt „milițieni”. Este fals! (…) Ajungând la polițiști, pe zona de siguranță publică, să știți că infracționalitatea în pandemie nu a intrat în adormire – dimpotrivă, s-a modernizat, și-au modernizat modul de acțiune. Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, «vaccinarea la chiuvetă». Suntem pe locul 1 în Europa la această infracțiune. Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive”, a declarat Lucian Bode, care a vorbit pe B1 TV și despre situația de la frontierele țării.

De altfel, România este și una dintre țările cu cele mai scăzute rate de vaccinare din Uniunea Europeană. De la începutul campaniei naționale, aproape 7,9 milioane de oameni din țara mea au primit cel puțin o doză de ser. Potrivit datelor transmise de autorități duminică seara, peste 1,89 milioane de persoane au primit așa-numitul vaccin de rapel. În total, au fost administrate peste 15,6 milioane de doze.

Din punct de vedere epidemiologic, duminică au fost raportate 499 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2. La momentul transferului soldului, numărul bolnavilor de COVID-19 din clinica de specialitate era de 3.190, dintre care 526 se aflau în secția de terapie intensivă.

Sursa: Stiri pe Surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate