Lupte grele pe Nipru – Operațiunile rusești capătă energie după intrarea în luptă a Corpului 40 de armată al Rusiei

SocialNews

Operațiunile rusești din jurul insulelor râului Nipru inferior din regiunea Herson, care marchează în prezent linia frontului, au fost probabil „dinamizate” de când au fost preluate de Corpul 40 de armată al Rusiei, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit în actualizarea sa zilnică din 16 septembrie.

Se pare că luptele grele au continuat în zonă până în prima jumătate a lunii septembrie.

Atât forțele ucrainene, cât și cele rusești au lansat raiduri cu grupuri în bărci mici împotriva insulelor și a malurilor opuse.

Potrivit ministerului, deși numărul forțelor angajate în zonă este relativ mic în comparație cu alte fronturi, „ambele părți văd zona ca fiind importantă din punct de vedere strategic”.

Zona servește, de asemenea, ca mijloc de a „atrage unitățile adversarului lor de luptele intense din regiunile Zaporizhzhia și Donețk”.

Orașul Herson și alte așezări din regiunea de pe malul de vest al râului Nipro au fost continuu supuse bombardamentelor rusești de când au fost eliberate de forțele ucrainene în noiembrie 2022.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate