Marcaj nou rutier în București. Amenzi mari și suspendarea permisului de conducere!

SocialNews

De curând, au apărut noi marcaje rutiere în București. În intersecții, primii trei metri după semafor vor fi rezervați exclusiv bicicliștilor și celor care se deplasează cu ajutorul trotinetelor electrice. Potrivit Digi24.ro, este interzis ca șoferii să oprească pe acest spațiu și vor trebui să cedeze prioritate celor două categorii de participanți la trafic.

Întrebați despre noile restricții rutiere, șoferii se arată nemulțumiți și spun că Primăria Capitalei ar fi trebuit să facă piste speciale bicicliștilor.De cealaltă parte, bicicliștii par mulțumiți de noul marcaj rutier.

Potrivit Codului Rutier, şoferii care vor opri pe marcajul destinat bicicliștilor și celor cu trotinetă vor putea fi amendați cu 725 de lei și le va fi suspendat permisul pentru 30 de zile.

Inițiatorul acestei măsuri spune că proiectul său va aduce beneficii Capitalei.

Încurajarea mobilității și deplasării alternative în București, încurajarea oamenilor să folosească mai mult bicicleta în deplasările din oraș, pentru că foarte multă lume se teme în momentul de față să circule pe marile bulevarde„, spune Nicorel Nicorescu, consilier la Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

                                                                   Sursa – www.stiripesurse.ro
                                                           Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate