Merkel a ordonat spatele ușilor închise ca rata de vaccinare să ajungă la 80%: „Copiii nevaccinați vor fi deosebit de vulnerabili în toamnă”

SocialNews

Potrivit DPA, cancelarul german Angela Merkel și ministrul sănătății Jens Spahn au insistat luni că oamenii trebuie vaccinați împotriva COVID-19, în timp ce varianta Delta a coronavirusului (variantele din India) se răspândește rapid.

Potrivit participanților la o întâlnire cu ușile închise a Uniunii Creștine Democrat (CDU), la ultima întâlnire a partidului înainte de vacanța de vară, Merkel a solicitat o rată de vaccinare de 80%.

Ea a spus că copiii nevaccinați sunt deosebit de vulnerabili în toamnă și a subliniat că gestionarea epidemiilor școlare după vacanță va fi o prioritate absolută.

Cu toate acestea, ea a subliniat că până acum numărul internărilor din cauza variantei Delta nu a crescut prea mult.

Conform datelor Institutului Robert Koch pentru Boli Infecțioase, mai mult de 50% din noile cazuri de COVID-19 din Germania la începutul săptămânii trecute au fost cauzate de această mutație, comparativ cu 36% în urmă cu o săptămână, iar proporția este încă crescând.Agerpres .ro a scris.

Conform datelor din același institut, până duminică, 56,5% din populația germană avea cel puțin prima doză de vaccin COVID-19, iar 38,9% primiseră vaccinul complet.

Ministrul Jens Spahn a declarat că, deși planul de vaccinare progresează bine, numărul persoanelor nou vaccinate scade și, prin urmare, a solicitat măsuri pentru stimularea interesului oamenilor pentru vaccinare, cum ar fi legarea acestuia la unele activități, precum participarea la evenimente sportive.

Thomas Strobl, vicepreședinte al CDU, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la călătoria turiștilor germani către insula spaniolă Mallorca, unde tinerii spanioli care sărbătoreau sfârșitul anului școlar au avut un focar pe scară largă de COVID-19 și apoi au răspândit virusul în Alte părți ale Spaniei.

Germania a înregistrat 212 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore și nu a înregistrat decese legate de boală.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate